Mark en Corine Godeschalk

Mark en Corine Godeschalk

Wij voelen ons geroepen om de gezondheidszorg voor mensen in de Democratische Republiek Congo te helpen ontwikkelen. Waar zieken genezen, zien we iets van hoe God het bedoeld heeft, een stukje van Gods Koninkrijk.

Als tropenarts is Mark opgeleid om zorg te verlenen op plaatsen waar middelen beperkt zijn. Corines hart als biomedisch ingenieur ligt bij alles wat de gezondheidszorg beter maakt. Wij hebben twee zoons en een dochter: Thijmen, Aron en Aimée.

Van juni 2016 tot januari 2018 werkten wij in Rwanda. Hierover meer op de pagina Rwanda. Vanaf maart 2018 wonen en werken wij in de Democratische Republiek Congo. 

De voortzetting van onze uitzending in Congo komt niet uit de lucht vallen. We woonden in Rwanda al op enkele kilometers van Congo. Mark werkte daar in het districtsziekenhuis al samen met Congolese dokters. We kennen al wat Swahili vanuit onze stages in Tanzania en Corine heeft altijd gedacht in een franstalig land te gaan werken. In Congo had de GZB al een lokale partner in de vorm van Communauté Emmanuel. In dezelfde regio zijn ook Willem en Joanne Folmer uitgezonden.

Voor meer informatie:

Website GZB | Mark en Corine Godeschalk

Email: markencorinegodeschalk@gmail.com 

Gods Liefde laten zien aan de mensen in Congo door met elkaar te investeren in de lokale gezondheidszorg.

Wij zijn vanuit de Pelgrimvaderskerk Rotterdam uitgezonden naar het noordoosten van de Democratische Republiek Congo, samen met onze kinderen Thijmen, Aron en Aimée. In de provincie Ituri zorgen veiligheidsproblemen ervoor dat de gezondheidszorg onder druk staat. Als tropenarts is Mark opgeleid om zorg te verlenen op plaatsen waar middelen beperkt zijn. Corines hart als biomedisch ingenieur ligt bij alles wat de gezondheidszorg beter maakt. Tot januari 2018 waren wij werkzaam in Rwanda.

Zendingsarbeid Hervormde Gemeente Hei- en Boeicop

De zendingsarbeid wordt door onze gemeente concreet vorm gegeven door het uitzenden van de familie Godeschalk naar Congo. 


Lees hier alle Nieuwsbrieven


Familie Godeschalk  | Ontmoeting 20 augustus 2023

Na de ochtenddienst van D.V. zondag 20 augustus 2023 was er gelegenheid om de familie Godeschalk te ontmoeten in de Rank. Zij zijn met hun kinderen op verlof in Nederland. Ze hebben ons als gemeente die mede financiële zorg draagt voor hun uitzending, het één en ander te verteld over hun werkzaamheden in Congo. 

Presentatie familie Godeschalk zondag 18 april 2021

De familie  Godeschalk  heeft na de kerkdienst van zondagmorgen 18 april 2021  online een presentatie gehouden over hun werkzaamheden.