Scenen på Torvet innviet av ordføreren med korsang og lystenning

Ordføreren åpner scenen på Torvet

Ordføreren foretar offisiell åpning av scenen og julemarkedet. Foto: ØNK

På Torvet skal det være liv og røre, med rom for både handel, opptredener og opphold. Oppgraderingen som er i gang skal gi det store Torvet midt i byen mange gode steder å være, både for unge og gamle, travle – og de som vil kjenne på byens puls. Nå kan vi se fram til at ett av disse stedene i det sørvestre hjørnet kan tas i bruk.

Smykke, scene og samlingssted

Scenen kan ses på som et smykke, som glitrer når selve scenen ikke er i bruk. Taket på scenen har en bred kant med perforerte kobberplater i flere lag. Belysningen, som består av 3700 lysdioder (LED), er integrert mellom lagene og gir taket et eget uttrykk. Diodene er programmert slik at lyset i taket endrer karakter både gjennom døgnet og årstidene.

Scenen skal kunne brukes både til hverdag og til fest, for amatører og profesjonelle, små og store arrangement.

Den står der nå – klar til å tas i bruk, med eller uten hjelp av de integrerte tekniske scenefunksjonene. Scenen er ikke bare formet som en tradisjonell scene, den har også integrerte benker og et beskyttende tak over. Her skal det være godt å oppholde seg selv om det ikke er aktivitet fra scenen.

Alle kan bruke scenen

Alle som ønsker å bruke scenen kan bestille den hos Midtbyen Management. Skal den brukes til kun akustisk aktivitet er det tilstrekkelig å bestille tid. Teknisk hjelp vil stilles til rådighet når det tilgjengelige scenetekniske utstyret skal benyttes.

Scenen er fleksibel for å kunne fungere for flest mulig ulike behov. Scenegulvet er 5×7 meter og kan spilles på i flere retninger. Det kan lett bygges ut og scenen har et romslig sceneloft som rommer nedsenkbare scenetepper, standard lyd og lysutstyr – og gir samtidig mulighet til rigging av ekstra utstyr.

Trondheim kommune håper scenen blir tatt i bruk av frivillige og kommersielle aktører – til ytringer, debatt, musikk, teater med mer. Under julemarkedet kan du oppleve hvordan scenen virker; både med konserter fra scenen og som et lysende smykke når mørket senker seg over Torvet.

Torvet 12.12 klokka 12 ble to store begivenheter slått sammen. Scenen ble offisielt åpnet av ordfører Rita Ottervik, med korsang og lystenning, og hun åpnet samtidig Julemarkedet i Trondheim. Hver dag under Julemarkedet vil du kunne høre kormusikk framført fra scenen. Først ut var Øvre Nidelven Kammerskor.

12.12.2014