Nå er Torvet offisielt åpnet!

Tirsdag 16. juni klippet ordfører Rita Ottervik snora og erklærte at Torvet var offisielt åpnet!

Selv om det ikke kunne bli den store folkefesten som opprinnelig var planlagt, ble det et fint arrangement for de som var invitert og alle andre som befant seg på Torvet denne formiddagen.

Luftforsvarets musikkorps startet showet før konferansier Terje Brattberg ønsket velkommen.

Lekkert, lekent og veldig trivelig

Ordfører Rita Ottervik var dagens hovedtaler og stod for den offisielle åpningen. I talen sin beskrev ordføreren Torvet som byens hjerte og byens viktigste rom. Hun mente at Olav Tryggvason neppe hadde hatt finere utsikt enn denne dagen.

Marja Mortensson synger på Torvet

– Trondheim har fått et torv som kan måle seg med storslagne plasser mange steder rundt omkring i verden. Det er åpnet, det er storslått, med mange små intime møteplasser. Jeg synes det er blitt både lekkert, lekent og veldig trivelig, sa Ottervik.

Flott samisk musikk

Tre sentrale personer som har jobbet intens med prosjektet i flere år fikk sine velfortjente blomster; prosjektleder Marit Solum fra Trondheim kommune, Trond Heggem fra Agraff og Bjørn Storsve fra Søbstad.

Terje Brattberg ga et historisk tilbakeblikk på Torvet, Ian Reed fortalte om de arkeologiske utgravingene og Odd Reitan representerte de eksterne bidragsyterne i prosjektet. I tillegg var åpningsarrangementet krydret med flott samisk musikk fremført av Marja Mortensson og Daniel Herskedal sammen med musikere fra Trondheimsolistene.

17.06.2020