QR-koodirata

Aihe: QR-koodirataa voidaan hyödyntää monenlaisten asioiden opiskeluun sekä sisä- että ulkotiloissa. Tässä esimerkkinä englannin kieli. 
Suunnittelu ja toteutus: Lehtori Sanna Ranta-Nilkku, Omnian Ammattiopisto, Mobiilineuvoja Pauliina Venho, Omnia/InnoOmnia & Systeemisuunnittelija (iOS) Pete Stockley, Omnia/InnoOmnia
Sovellus: QR-koodin lukija
Tämän materiaalin avulla englantia voi opiskella mobiililaitteen avulla luokan ulkopuolella. Videoiden aiheet lähtivät opittavista asioista, pohjana erityisesti myynnin ja asiakaspalvelun merkonomiopiskelijoiden opetussuunnitelma. Tapahtumat sijoitettiin InnoOmniaan, joka toimii myös joidenkin merkonomiryhmien oppimisympäristönä työvaltaisessa oppimisessa. Videot kuvattiin iPadille ja vietiin YouTubeen. Sen jälkeen tehtiin QR-koodit, jotka vievät videoiden URL-osoitteisiin YouTubessa. Videot suunnitteli ja toteutti opettaja.

Opiskelija lukee QR-koodit mobiililaitteellaan, katsoo ja kuuntelee niiden takaa löytyvät videot ja vastaa siellä esitettyyn kysymykseen opettajan ohjaamalla tavalla: nauhoittamalla videon, äänitallenteen ja/tai kirjoittamalla vastauksen mobiililaitteeseen. Vastaukset voidaan sitten lähettää opiskelijoiden oppimisblogeihin tai käydä läpi tunnilla suoraan laitteesta. Olennaista on pystyä toimimaan autenttista tilannetta simuloivassa ympäristössä vierasta kieltä hyväksi käyttäen.

Toteutus tukee kuullun ymmärtämistä, kielen tuottamista ja ammatillisen kielitaidon kehittymistä autenttisissa tilanteissa.

QR-koodirata pääsi tunnustettujen hyvien esimerkkien joukkoon kansainvälisellä Visir-alustalla.

Esimerkkivideoita:

YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


YouTube-video


Comments