BYOD

Aihe: Omien laitteiden käyttö oppimisessa
Tutkinto/ryhmä: HAMK Biotalous ja Hämeen ammatti-insituutti
Toteuttajat: Projektipäällikkö Johanna Salmia, projektiryhmässä mukana lehtorit Jaana Nuuttila, Esa Lientola, Katja Virtanen, Ulla-Maija Knuutti ja Susanna Peltonen Hämeen ammattikorkeakoulu sekä Menna Rantala Hämeen ammatti-instituutti. Oppilaitosten muut opettajat sekä opiskelijat.
Laitteet ja sovellukset: Opiskelijoiden omat kannettavat tietokoneet ja mobiililaitteet

HAMK Biotalouden yksikössä toteutettiin syksyllä 2014 projekti, jolla edistettiin opiskelijoiden oman laitteen käyttöä oppimisessa (BYOD = Bring Your Own Device).

Opiskelu tapahtuu tänä päivänä lähes aina digitaalisia työvälineitä hyödyntäen. Ne ovat luonnollisena osana oppimisprosessia. Tiedonhaku, tiedon tuottaminen, yhteydenpito ohjaajiin ja toisiin opiskelijoihin tapahtuu tietokoneen, tablet -laitteen tai älypuhelimen avulla. Lähes kaikilla opiskelijoilla on omat laitteet tai mahdollisuus hankkia niitä. Oppilaitosten tietokoneluokat ovat suuren osan ajasta käyttämättöminä tai hyvin pienellä käytöllä.

Tavoite:
Tavoitteena oli teknisten asioiden (tulostaminen omalta laitteelta, langaton verkko, latauspisteet jne.) mahdollistamisen lisäksi kerätä kokemuksia ja esimerkkejä siitä, millaisissa eri tilanteissa opiskelijat käyttivät omia laitteitaan ja mitä niillä tällöin käytännössä tehtiin. Keräsimme myös palautetta ongelmatilanteista, joihin pyrittiin etsimään konkreettiset ratkaisut.


Comments