de voorbereiding


t/m 22 juli

De voorbereiding was dus echt niet in een 00 dag voor elkaar, het heeft me ongeveer de eerste helft van dit jaar bezig gehouden...

 

Het begon eigenlijk al eind vorig jaar, toen de kinderen heel fijntjes kwamen informeren hoe het met Amerika zat. In 2002 had ik namelijk in Bryce Canyon geroepen, dat we daar binnen vijf jaar zouden terugkeren om een wandeling te maken. (Die dag was het namelijk veel te warm.)

Op mijn "Daar zal ik eens over nadenken", kwam de reactie: "Dat is dan geregeld!"

Vanaf dat moment hoorde ik ook van verschillende vriendjes en vriendinnen "Leuk hoor, dat jullie weer naar Amerika gaan..."

Dat was dus de aanleiding en het prille begin van de voorbereiding.

 

Toen kwam het stadium dat iedereen zijn zegje mocht doen. Omdat ik alles moest regelen mocht ik als eerste. Niet langer vliegen dan acht uur, alleen rechtstreekse vluchten en een auto vergelijkbaar met de Ford Explorer, die we de vorige keer hadden.

Voor Nicole was het ondenkbaar om Alcatraz over te slaan, daar moesten we echt weer naar toe. Pascal had zijn zinnen gezet op Washington. Hij wilde absoluut voor het Witte Huis gefotografeerd worden in zijn T-shirt 'Good Bush, Bad Bush'. En samen waren ze het er over eens, dat de Universal Studios nogmaals bezocht moesten worden.

Tonnie was heel bescheiden en hoefde niet zoveel, als we Bryce maar niet oversloegen. Daar was het eigenlijk allemaal om begonnen.

 

De eerste externe actie kwam begin dit jaar met een bezoekje aan de Vakantiebeurs in Utrecht. Twee tassen vol met brochures en reisgidsen waren het gevolg.

Toen begon het echte werk: een leuke route zien te bepalen. Na ruim een maand, waarin ik twee schrijfblokken wist vol te kladden, had ik de eerste voorlopige planning. En er volgden nog heel wat van die voorlopige routes.

Uiteindelijk had ik een bijna definitieve route en toen begon het betere knip- en plakwerk om eens soort visueel voorstel voor de rest van het gezin te maken. Dit kreeg gelukkig direct een volledige goedkeuring.

 

De volgende stap was een mailtje naar het reisbureau, dat ons de eerste keer fantastisch geholpen had, voor een prijsopgave. Na een paar uur werd ik door een medewerkster gebeld met de mededeling dat zij die route eerst ging aanpassen omdat deze niet logisch was. Mijn argument, dat ik er heel goed over had nagedacht en 'm echt zo wilde hebben, was voor haar geen reden om haar standpunt te herzien.

Het werd uiteindelijk een heel kort gesprek en was tevens ons laatste.

 

Nou was ik een paar weken daarvoor, op mijn zoektocht naar informatie, een heel interessant forum tegengekomen. Het 'AllesAmerika.com Forum', een soort schatkamer vol met ervaringen over het reizen in Amerika. Daar was ik de naam 'Tioga Tours' meerdere keren tegengekomen, met eigenlijk altijd plezierige en positieve vermeldingen.

Dit kan ik nu helemaal onderschrijven. Daar werd geen route aangepast, maar werd er vriendelijk gewezen op andere en nog mooiere mogelijkheden...

 

Door het lezen en vragen stellen op dat forum, kwam ik er achter dat je, via het internet, ook heel goed zelf hotels, excursies en tickets kon boeken.

De uiteindelijke definitieve reis is dus een mix van Tioga en mijzelf. Zij hebben de vluchten, de auto en een deel van de hotels geboekt. Ik heb de rest van de hotels/motels en alle tickets voor onze geplande bezigheden verzorgd. Een prima combinatie.

 

De reis die we nu gaan maken is helemaal onze keuze. Zo'n route samenstellen, lijkt een beetje op een boek schrijven; de kunst zit 'm in het schrappen...

 

Groetjes,

Paul