Archief parochie Heilige Edith Stein - 2018

nieuwsitems - actualiteiten

17 februari 2018

Een vreugde die nooit ophoudt….

In de eerstvolgende Taizé-viering op 14 april worden liederen gezongen over de 'vreugde'. De viering vindt plaats in de H. Nicolaaskerk te Helvoirt m.m.v. het Taizé-koor met solisten en instrumentalisten. Het geheel staat o.l.v. Anton Klerx.

Lees verder >>>

11 februari 2018

Paasviering voor ouderen in Novalis

Woensdag 21 maart 2018 in Novalis aan de Industrieweg 9c:

14.00 uur Eucharistieviering

15.15 - 17.00 uur gezellig samenzijn met hapje en drankje

Lees verder >>>

10 februari 2018

Vastenactie parochie heilige Edith Stein

Thema van de Vastenactie 2018 is: ‘OPNIEUW GAAN VOOR PALESTINA’

Het gaat om zorg voor de allerzwaksten, dakloze kinderen, wezen, weduwen die - omdat zij christen zijn - van de overheid geen enkele steun krijgen voor hun kinderen.

Lees verder ...

10 februari 2018

Kerkbalans in Helvoirt

Zoals bij de meeste parochies krijgen de gezinshoofden in de voormalige H. Nicolaas Parochie in de laatste week van januari een brief in de bus met het verzoek de Parochie in financiële zin te ondersteunen.

Lees verder .....

09 februari 2018

Vormelingen in de Abdij Koningshoeve te Berkel-Enschot

De nieuwe groep Vormelingen van de parochie H. Edith Stein brachten als voorbereiding op het H. Vormsel een bezoek aan de Abdij Koningshoeve in Berkel-Enschot. Voor de vormelingen een indrukwekkende dag.

Lees verder .....

09 februari 2018

Ontstaansgeshiedenis van de 'Kruisweg'

Ingrid van Pinxten, medewerkster van het Parochiecentrum H. Nicolaaskerk te Helvoirt, verdiepte zich in de ontstaansgeschiedenis van de 'Kruisweg', een onderdeel van de christelijke traditie waarbij rooms-katholieken herdenken het lijden en sterven van de Heer.

Lees verder .....

09 februari 2018

Soms heb je van die toevallige ontmoetingen .....

Het is traditie om elk jaar voor Kerstmis bijeen te komen met alle medewerkenden rondom het parochiecentrum te Cromvoirt ..... En ieder jaar hoort daar weer een klein presentje bij als bedankje voor het vele werk dat iedereen het hele jaar door heeft verricht.

Lees verder >>>

04 februari 2018

Adventsactie 2016 - een zeer mooi resultaat

Rev.Fr.Francis Xavier (India Gundri, Kadambur) : "We are extremely thank the Lord for His missionary cooperation of the Parishioners of Heilige Edith Stein Parochie, Nederland generous contribution through Rev.Fr. James."

Lees verder >>>

31 januari 2018

Vooraankondiging vrijwilligersdag 2018

Alle vrijwilligers van de parochie H. Edith Stein worden gevraagd om zondagmiddag 10 juni 2018 vrij te willen houden voor een gezellige buffet/barbecue in de Orangerie van Kasteel Maurick

Lees verder .....

20 januari 2018

Taizéviering 20 januari 2018: inspirerend en vredig

Zaterdagavond 20 januari was de oude Nicolaaskerk in Helvoirt het decor van de eerste Taizéviering van 2018. Het gekozen thema 'VREDE' paste goed bij het begin van 2018 waarin antwoord moet komen op alle onrust in de wereld.

Lees verder >>>

19 januari 2018

Oproep van het Kerkbestuur H. Edith Stein

In de week van 21 januari krijgen de parochianen van de Edith Stein parochie een brief aangereikt met als onderwerp ‘Geef om uw Kerk’. Het betreft een brief over de actie Kerkbalans, een actie die in alle kerken in Nederland wordt gehouden, om de financiële middelen van de kerk op peil te houden. In de brief verzoekt het kerkbestuur om financiële steun voor de instandhouding van de parochie.

Lees verder .....

15 januari 2018

Kerkbalans 2018 - "Geef voor je kerk"

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Deze kerkgenootschappen doen een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. De actieperiode is van 20 januari t/m 3 februari 2018.

Lees verder .....

15 januari 2018

Oecumenische Taizé-viering zaterdag 20 januari 2018 in Oude St. Nikolaaskerk te Helvoirt

De viering begint om 19.00 uur in de Oude St. Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat - Torenstraat. Inzingen om 18.45 uur. De kerkdeuren zijn open vanaf 18.30 uur. Na afloop wordt u koffie en thee aangeboden. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder .....

06 januari 2018

Veel belangstelling voor Driekoningen Lampionnenoptocht in Vught

Vught heeft het kerkelijk feest van Driekoningen gevierd met een lampionnenoptocht. Deze begon zaterdag 6 januari namiddag vanaf de ijsbaan. Bij de St Petruskerk werden oude bekende driekoningenliedjes gezongen. In Huize Elisabeth werd een kerstverhaal verteld. Daarna van deur tot deur zingen en geld ophalen voor kinderen in de Oekraïne.

Lees verder .....