İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in döneminden kalma Viktorya dönemi mobilyası (1837 - 1901)

Kıtanın stili ve İngiltere'nin mobilya stilleri kronolojik sırayla aynı şekilde gelişti. XIX. 19. yüzyılın ilk yarısında, klasikizmin mobilya formları ve süslemeler üzerindeki etkisi bile açıktır. Yüzyılın ikinci yarısında, daha önceki sanat çağları yeniden doğdu (neo-rönesans, barok, rokoko). Onlar tükendiğinde, şablonlar haline geldi ve çoklu stil eklektik mobilyaların eş zamanlı kullanımı doğdu. Dönemin sonunda art nouveau'nun etkisi aynı zamanda mobilyaların biçimsel dünyasını şekillendirdi.

İngiltere'nin antika mobilyaları, stil elemanlarının her zaman kıta mobilyalarından daha gizli olduğunu gösteriyor. Zamanın sona ermiş gibi, aynı anda hem geçmiş hem de şimdi vardı, böylece barok-kırmızı çizgileri klasikleriyle eritiyorduk. Asil kısıtlamanın kaliteli işçiliği İngiliz mobilyasıdır.

İngiliz mobilyalarını kıtanın mobilyalarından belirgin bir şekilde ayıran göze çarpan şey, kullanılan hammaddedir. Koloniler, marangozların ve bitkilerin mükemmel, dayanıklı kaliteli mobilyalar yapabildiği yüksek kaliteli, egzotik hammaddeler sağladı. Maun, kırmızımsı koyu renkli, en tanınmış * egzotik ahşap, İngiliz kalelerinin asalete ait bir sembolü olarak sahip olabileceği imajına katkıda bulunmuştur.

Resme tıklayın, daha büyük HD görüntü çözünürlüğü

viktoriánus fotel

Antik fotel 1850- es évek, Anglia

Fafaragás viktoriánus bútoron

díszes bútor
Chesterfield bőrgarnitúra

Dúsan díszített neoreneszánsz bútor

Chesterfield bőr kanapé

díszes viktoriánus bútor
Esztergált bútor

Aranyozott bronzveretek antik bútoron

Esztergált oszlopfők

márvány asztallap
íróasztal

Egyszerű szalonasztal márvány asztallappal

Íróasztal

konyhaasztal

Széntároló

eladó antik faanyagok

- 4440