Francia vidéki bútorok, antik bútorok, stílbútorok, vintage bútorok


Napjainkban is élő lakberendezési stílus. Antik bútorok, modern bútorok.

Barokk kori kastélyok látogatása során szinte csak faragásokkal, bronz, rézveretekkel, aranyozott színekkel díszített bútorokkal találkozhatunk, amelyek inkább voltak tulajdonosaik társadalmi státuszának hirdetőtáblái, mint használati tárgyak. A szerényebb anyagiakkal rendelkezők Franciaországban jellemzően ugyanazon stílusú bútorok lényegesen kevesebb díszítőelemmel rendelkező változataival rendezték be otthonaikat, mint királyi módon élni igyekvő kortársaik.

Klasszikus értelemben vett önálló stíluselemek nem fellehetőek a francia vidéki stílusú bútorokon, az ép aktuális divat szerint készültek, az alapformákban lágyabb, díszítésekben szerényebb változatban. Alapanyag használatban sem mutatnak eltérést, éppen úgy jellemző a tölgy, 1700- as évektől a kerti dió, mint napjainkban a bükk vagy fenyő, de közös bennük, hogy tompa természetes színeikkel, formájukkal otthonos, egyedi hangulatot sugároznak.

Sok amerikai, olasz, francia gyártó kínálatában szerepelnek a stílushoz igazodó, új gyártású bútorok, amiket már jellemzően fenyőfából készítenek. Mai korban a vintage stílus szerint berendezett lakások kedvelt bútorai.

képre kattint, nagyobb, hd felbontású kép

kényelmes fotel
Kényelmes fotel

székek
Székek

íróasztal
Íróasztal

konyhaasztal
Fiókos konyhaasztal

antik bútor
Fehérre festett komód


francia vidéki bútor
Antik bútor, ágy

rusztikus bútor
Lakberendezés francia vidéki stílusban

french country furniture
French country style

kézzel festett kávézóasztal
Festett kávézóasztal

francia vidéki stílusú bútor
Kis fiókos asztal