Adnotări personale / Anotaciones personales

4 mar 2018 13:48

Am să încerc sa pun în aceasta pagina, în limita micului spațiu (100 Mb) cât am alocat, diverse adnotări personale.

Dacă voi prinde timp. Dacă nu prind timp, nu prind. Rămâne "foaia" goala și asta-i toată paguba :)

Adnotările mele pot veni din dialogul de pe facebook sau din alte dialoguri, si rupte asa din contextul lor, e posibil să își piardă din valoare sau, sa se înțeleagă altceva.

Imi asum riscul asta, și gata.

04.03.2018

- Neîngrădit de norme? In lumea civilizata? Pai tocmai de-aia e civilizata, pentru ca respecta acele acorduri stabilite intre oameni, acorduri care se numesc "legi", "norme", "reguli", "convenii".

- Ca sa poti trai (civilizat) trebuie sa participi necontenit la perfectarea acordurilor existente. Si atunci, inevitabil, apar dezacorduri. Si atunci nu este suficient "sa faci ce vrei cu viata ta", ci sa fii și în compatibilitate cu acordurile luate intre oameni.

- Putem sa ne învârtim in jurul cuvintelor, cât sateliții în jurul planetelor. Respirăm pentru ca trebuie, bem apa pentru ca trebuie, mâncăm pentru ca trebuie, etc. Trebuie = necesitate. Sunt necesități fără de care viata nu este posibila. Iar când vorbim de norme, viata social-umana, in lipsa normelor scrise este posibila, nu zice nimeni ca nu, dar ca in cadrul haitelor, a turmelor, a roiurilor si a altor ființe sociale (prin natura lor) dar lipsite de raționamentul propriu doar ființei umane. Eu nu cunosc alt animal, in afara de om, capabil sa citească, sa asimileze si sa isi asume, legi scrise. Sunt lucruri (vorba lui Băsescu) pe care (ca om) nu le faci pentru ca vrei, ci pentru ca trebuie.

Vezi mai multe in Convorbiri in Facebook

Nicule, in loc de vorbe, eu mi-am asumat riscul de a pune pe masă ceea ce eu, bine/rău, am trăit in soferie. Ultimii 4 ani (2008 - 2012) sunt cei mai elocventi perioadei in care exista tahograful ca "ingredient" obligatoriu in UE, dar am pus si "amintiri" mai vechi, pentru comparatie intre cele doua "ere". Când ai timp, deschide si tu site-ul asta. Or face alții mai mult, alții mai putin, pentru o munca decenta in profesia asta, pentru concilierea vietii personale, familiare si profesionale . . . facă, fac si eu, atât cât pot. Vezi aici: "Tachograph DEU".

Vezi mai multe in Convorbiri in Facebook.

- Poștărița asta sa se facă "asistat social", și sa stea acasă, dacă râvnește la un asa statut.

Daca nu, sa-si facă treaba.

Drepturile oamenilor nu se dau cu conditii puse de orice tiriplici.

Daca nu au drept la acești bani, Statul, nu li-i da.

Dar dacă li-i dă, nu te interpui tu, un angajat, intre Stat și cetățean. (vezi postarea)

-Nu are dreptate deloc. Poștașul (ca orice angajat de pe lumea asta) trebuie sa isi îndeplinească "fisa postului" si atât. Ca duce la destinație o scrisoare, un plic cu un mărțișor, un ziar unui abonat, un pachet, orice ar duce, este serviciul lui. Ii place - il face, nu ii place, lasa locul altcuiva.

In Spania, drepturile mele bănești îmi vin in cont, si imi ridic bani cand vreau, cu cardul sau cu livretul fără sa ma ploconesc la nici un postas. Acum se fac cumpărături prin posta. Pai ce facem, ii plătim postașului serviciul ca sa ne facem serviciul singuri?

- Nu ești obligat Ștefan. Iti dai demisia, si lași pe altul. Pai ce noi soferii suntem obligați de cineva sa înotăm prin zăpadă ca sa va punem mărfurile sub nas?

- Omul e gospodar (dacă e) la el acasă. Serviciile se plătesc. Tot ce înseamnă "munca" se face doar sub jurisdicția Legislației Muncii, si nu hotărăște poștașul, sau primarul când sa muncească (sau nu) cineva. Munca este libera. O faci dacă vrei tu, nu dacă vor vecinii.

Spicuiri din convorbiri în Facebook.