Verslag zwemwedstrijd voor triatleten

Post date: Feb 28, 2011 8:59:41 AM

Om 9 uur doken we in het zwembad van Kapelle-op-den-Bos voor een dag "afzien" in het water. Omstreeks 10 uur werd de eerste reeks van de 400 meter van start gefloten. Ongeveer rond 11.30 kwam Deborah in reeks 12 als eerste aan de start van de GLH-atleten. Ze zette onmiddelijk een sterke 5.06 naar, 9 seconden sneller dan haar inschrijftijd. De toon was gezet, dus werd er van de andere GLH-atleten hetzelfde verwacht! Ze werd mooi 2de in haar reeks en kon het moeilijk vatten dat ze zo snel kon zwemmen. Later zal blijken dat niet veel vrouwen onder haar tijd zullen zwemmen. De volgende atleet van Go Like Hell was Wies Vangenechten, hij kwam aan de start in reeks 8. Wies klokte af in 5.05 en daar hadden we toch iets meer van verwacht. Hij zou normaal onder de 5 minuten kunnen zwemmen. Dan kwam Ben brems aan de start in reeks 6 en klokte al in 4.50. Hij was zelf niet zo tevreden, maar toch heel goed voor nog niet zo lang te trainen. Er werd al behoorlijk snel gezwommen en de snelste reeksen moesten nog komen. In reeks 3 kwam Nelis Pex aan de start en won zijn reeks in 4.27. En was zeer tevreden met zijn tijd, maar 2 seconde boven zijn besttijd. Met een "onzichtbare" Luc Vanlierde, die er dus niet was. In reeks 2 kwam Daan Pex aan de start en finishte in een tijd van 4.22 en was daar zeer tevreden over. De 400 meter wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een tijd van 4.03 na een spannende strijd tussen Thomas Jurgens en Kjell De Hertogh.

De dag zat er nog niet volledig op, want er werd ter afsluiting nog een 4 x 100 m vrije slag aflossing gezwommen. Deborah zwom in reeks 3 baan 5 als 3de zwemster samen met nog 2 vrouwen en Dieter, onder de team naam "Dames en Dieter". Ze zwom een sterke 1.08 op haar 100 m.

Het team GLH bestond uit Daan Pex, Nelis Pex, Ben Brems en Wies Vangenechten, deze 4 GLH'ers mochten in reeks 1 baan 6 starten tegen o.a. Mussambani's(topsportschool), het SMO dream team en Team 185. Uiteindelijk bleken de Mussambani's, SMO dream team en Kapitein traagheid en 3 Guppy's te snel te zijn. Het GLH team lagen op de helft van de wedstrijd nog 1ste en eidigde op het laatste toch nog mooi op een 4de plaats. Voor o.a. Team 185 en Team 1.

Proficiat aan de GLH-atleten die meegedaan hebben.

Het was een fijne dag in Kapelle-op-den-Bos met vele toppers aan de start van het triatlonwereldje.

Zeker een aanrader voor zowel minder snelle triatleten als snelle triatleten om hun competitiestart mee aan te vangen!!!

In bijlage de uitslagen per reeks - algemeen - aflossing