Go Like Hell jeugd schittert op alle vlakken!!

Post date: Apr 23, 2012 11:08:14 AM

Vorig weekend stonden er verschillende wedstrijden op het programma voor onze jeugdatleten. Voor de meeste was dit weekend de start van het nieuwe seizoen. Op zondag waren er 3 wedstrijden voor de jeugd zo moest er gekozen worden wie waar wilde deelnemen. De Jongste atleten gingen meedoen aan de zwemloop in Tongeren.

Pia Coremans nog maar 6 jaar!, was de eerste en jongste deelnemer en behaalde een mooie 2de plaats!

Bij de H08 behaalde ook Wout Vanuffelen een 6de plaats als 1ste-jaars atleet.

In de categorie H10 waren het de broers Tibo en Stef Coremans die zoals de voorbije jaren ook het geval was, van start tot finish op kop liepen. Stef mocht van de 2 broers op het hoogste schavotje kruipen en Tibo ontving een mooie zilvere Medaille.(De familie Coremans bracht dus 3 medailles naar huis!!Fier dat de mama was!!)

De al iets grotere (D12)kwamen daarna aan de beurt met Lynn Rosschaert en Sarah Vranken. Lynn overklastte de concurrentie met een hele sterke zwemproef en kon comfortabelhaar loopproef afwerken en onbedreigd de finish halen. Sarah kwam op ruime afstand van Lynn uit het water en vertrok als 3de met het lopen en spurtte nog naar een mooie 2de plaats achter Lynn.

Bij de H12 kwam Michiel Van Eynde aan de start, hij zwom een snelle 200 meter en kwam als 1ste uit het water. Achter hem was er nog 1 concurrent die sneller liep als Michiel en in de laatste meters werd hij nog juist voorbij gestoken. Toch een mooie zilvere medaille voor Michiel.

6 Medailles brachten onze jeugdatleten mee vanuit Tongeren, het zal dit seizoen nog véél herhaald worden denken de trainers!!

De tweede wedstrijd was in Ruddervoorde met Marnicq Clarebots(Jeugd B) aan de start die ook in duatlons meer dan zijn mannetje kan staan.

Marnicq begon héél snel en liet niemand zijn voeten nemen tijdens het eerste lopen. Hij liep van de concurrentie weg en kwam de wisselzone in met al 30 seconde voorsprong! In het fietsen breidde Marnicq deze voorsprong nog uit naar 1minuut 40seconde. Tijdens het 2de lopen kon hij zijn tempo nog hoog houden en won gemakkelijk de duatlon van Ruddervoorde!

Als 3de wedstrijd was er de triatlon van Herentals. Een goede opwarmer voor het seizoen omdat er in een zwembad gezwommen werd. Bij de categorie Jeugd B kwamen Joni Ceusters en Jarne Verhaegen aan de start net zoals vorig jaar met dezelfde ambities om deze wedstrijd te winnen.

In het zwemmen stond er geen maat op Joni die zijn 500 meter in 5 minuten 35 seconden afwerkte. (Slechts 1 atleet bij de volwassenen zwom deze afstond snelle als hem!!) Jarne zwom 6minuten 1seconde over dezelfde afstand. Daarna verstrokken ze in tijdritformule voor een fietsproef van 7 km, Joni vertrok als 1ste en 26 seconde later was het de beurt aan Jarne. Joni kwam als 1ste binnen met de fiets, jarne volgde nog op een 10tal sonde van Joni. Tijdens het lopen stak Jarne Joni voorbij en liep in een hoog tempo naar de finish. Hij eindigde uiteindelijk met nog 34 seconde voorsprong op Joni die nog 2de werd na een iets mindere loopproef of iets te snelle fietsproef. Zo mochten ook deze 2 atleten op het podium als nummer 1 & 2.

Uiteindelijk kwam GLH met maarliefst 9 medailles terug naar huis!!

Het was dus een fantastische seizoensopener voor de GLH jeugdatleten!! Hopelijk zullen we dit jaar nog veel podiumplaatsen behalen!!

Aan alle jeugdatleten een dikke proficiat van de trainers die superfier zijn op hun atleetjes;-)!!

Uitslagen: zie bij toegevoegde bestanden

Voor foto's: zie fotoalbum + link foto's zwemloop Tongeren