Triatlonstage jeugd in Oostende

Post date: Aug 4, 2011 9:02:33 AM

De triatlonstage voor de jeugd die deelnemen aan het BK triatlon op 15 augutus zit erop. Er werd op een week 4 keer gezwommen, 3 keer gefietst en 4 keer gelopen. De eerste dagen hebben we wat lichte regen op ons dak gekregen, maar meestal was het droog. Voor sommige jeugdatleten was het de eerste keer dat ze trainden in een 50 meter bad, sommige hadden nog maar een paar keer op een koersfiets gezeten dus eigenlijk zijn de trainingen beter gegaan dan gedacht. Er werd goed doorgetraind op de stage met veel intensieve trainingen, de trainers moesten zelf moeite doen om hun pupillen te kunnen volgen. Gelukkig kon er voldoende gerust worden tijdens de platte rust. Maar dat bleek moeilijk te zijn voor de jongens om te slapen. Ook s'avonds bleken de jongens nog veel energie over te hebben, rusten kennen die gasten precies niet! s'Avonds waren de atleten vrij, sommige gingen zwemmen in het zwembad van het hotel, andere gingen bellen naar hun ouders. s'Morgens werd er telkens stevig ontbeten, s'middags was er een buffet in het restaurant en s'avonds werd er brood verslonden om terug op krachten te komen. De dagindeling zag er dus meestal hetzelfde uit. Eten-trainen-eten-slapen-trianen-eten-ontspanning-slapen. Op het einde van de stage begonnen de spieren bij Joni en Kaat een beetje moe te worden, tijdens de laatste looptrainen voelde Joni dat hij zware benen begon te krijgen en Kaat begon last te krijgen van scheenbeenontsteking. Uiteindelijk heeft iedereen goed kunnen trainen en mogen de trainers Deborah en Nelis tevreden zijn over het niveau van de trainingen en ze zijn er zeker van dat alle atleten klaar zijn voor het BK. Na zo een stage leer je de atleten ook beter kennen, de trainers weten nu ook beter hoe de atleten recuperen van de trainingen en wat hun werkpunten zijn voor de laatste 2 weken naar het BK toe.

Aan alle jeugdatleten die meewaren op stage, Michiel, Lynn, Jarne, Marnicq, Joni, Kaat bedankt voor de fijne sfeer en de motivatie om elke dag zo goed te trainen! De trainers zijn echt verschoten van hun niveau waarop ze de trainingen hebben afgewerkt.

Onder Foto's kunt u een paar sfeerbeelden bekijken van de stage en deel 2 van de zwemloop in Scherpenheuvel staan er ook op!