Triatlon Lommel

Geplaatst 18 aug. 2011 02:29 door nelis pex   [ 18 aug. 2011 03:08 bijgewerkt ]
Zondag de dag voor het BK was er een hele dag triatlon in Lommel. Verschillende GLh-atleten deden mee aan de 1/4de en 1/8ste triatlon. Nelis Pex, Deborah Van Gossum, Bruno Roels, Tim Theys, Kurt Pauwels, Raf Lehaen deden mee aan de 1/4de triatlon. Aan de 1/8ste triatlon namen deel Daan Pex.
 
Om 14 uur was er de start van de 1/4de afstand. Nelis kwam als 1ste GLH atleet uit het water, niet veel later kwam Deborah de trappen opgekropen, gevolgd door Kurt en Bruno en als laatste GLH-atleet kwam Tim Theys het water uit. Deborah kwam in de wissel Nelis al voorbij omdat die zijn wetsuit niet uitkreeg. Na het fietsen kwam Nelis als 1ste binnen, kort daarop volgend kwamen Bruno en Kurt de wisselzone binnengelopen. Deborah moest ook niet veel prijsgeven op hen en Tim Theys startte met het lopen als laatste GLH-atleet. Nelis had goede loopbenen en liep met een 13de looptijd naar een 31ste plaats algemeen. Bruno en Kurt liepen steeds kort bij elkaar, maar Bruno kwam toch nog als 1ste over de streep. 10 Seconde erna kwam Kurt over de finish. 5 Minuten later kwam Tim over de meet na een inhaalrace tijdens het lopen. Deborah kwam maar 2 minuten later aan als Tim en werd 11de vrouw.
 
Om 17 uur werd dan het startschot gegeven voor de 1/8ste, Daan Pex nam deel aan deze wedstrijd en maakte al tijdens het zwemmen duidelijk dat hij voor de overwinning ging. Hij kwam met een 1 minuut voorsprong het water uit. Bouwde zijn voorsprong gestaag uit tijdens het fietsen, en tijdens het lopen liep hij comfortabel aan de leiding en moest niet voluit gaan. Uiteindelijk won hij met 3 minuten voorsprong op nummer 2.
 
Comments