Triatlon Aarschot: uitgeregende atleten, afzien tot aan de meet!!

Post date: Jul 16, 2012 12:55:19 PM

Zondag was het dan zover de start van de Triatlon van Aarschot in het meer van Rotselaar.

Bij de 1/8ste Plas triatlon kwamen de 1ste 3 atleten uit het water van GLH. Daan pex als 1ste, Jarne Verhaegen(trio) volgde op een paar meter en de zwemmer van Joni Ceuster zijn ploeg volgede als 3de. Kaat Van Eynde kwam als 3de uit het water bij de vrouwen. Kris Van Dyck kwam als 64ste uit het water.

Na het fietsen kwam daan als 5de binnen met de fiets. Daarachter kwam Jo beckers(fietser van Jarne en Marnicq) als 11de binnen en hingen nog als 1ste trio op kop. Joni fietste verloor nog wat tijd en kwam als 21ste binnen met de fiets.

Daan bleek nog last van zijn blessure te hebben en verloor nog enkele plaatsen. Hij eindigde uiteindelijk 18de. Marnicq begon aan een inhaalrace op het loodzware loopparcours en liep met een uitstekende 18.19 naar de overwinning bij de trio's en moest maar 4 atleten voor laten gaan. Joni zijn ploeg behielden hun positie en eindigde als 2de bij de trios en werden 21ste algemeen. Kaat kwam als 7de van de fiets en finishte ook als 7de bij de dames. Kris Van Dyck finishte uiteindelijk als 89ste.

Op de 1/4de Power triatlon stonden ook een aantal GLH-atleten aan de start. Wies Wollants en Steven Jansen deden mee bij de trio's en werden zeer mooi 2de bij de trio's en werden 6de algemeen. Vooral Steven Janse reed met een 3de fietstijd een zeer sterke wedstrijd!

Bij de inividuele atleten stonden Nelis Pex, Gert Mergaerts, Maarten Hagendoren en Deborah Van Gossum aan de start van de loodzware wedstrijd.

In het zwemmen kwam Nelis als 3de algemeen uit het water op een halve minuut van de 1ste atleet die later ook zou winnen. Deborah kwam als 3de vrouw uit het water. Maarten kwam als 3de GLH-atleet uit het water, maar Gert volgde op de voet. Ondertussen waren de wegen al helemaal nat en glad geworden door de buien. Zo viel Gert Mergaert al vlug en moest verzorgt worden in de ziekenwagen en is later ook naar het ziekenhuis gegaan. Gelukkig alleen een paar hechtingen, dus Vichy zal nog wel lukken.

Nelis probeerde de schade te beperken met de atleten voor en achter hem. Helaas waren er weeral atleten die het stayeren niet konden weerstaan en werd na 2 ronden door een groep van zeker 10 man ingehaald. Deborah nam door het glad wegdek ook geen risico's voor de veiligheid om geen blessures te krijgen door te vallen. Ze kwam als 5de dame binnen met de fiets. Ondertussen was Nelis als 16de binnen met fiets. Maarten kwam op 23 minuten van Nelis binnen met de fiets. Waarschijnlijk had hij ook zoals veel mensen een lekke band gehad.

Nelis liep een zeer constante wedstrijd en liep naar een onverhoopte 14de plaats algemeen. Deborah moest nog enkele plaatsen bij het lopen inleveren na het verliezen van een energiegel tijdens het fiets. Zo had ze de jus niet meer in de benen om goed te kunnen lopen. Maar ook zij liep een constante wedstrijd. Ze eindigde uiteindelijk als 10de vrouw, ze is dus zeker klaar voor de volledige triatlon in Vichy. Maarten kwam vlak achter Deborah aan de finish als 94ste algemeen. Hij had een klein dipje in de 2de ronde.

Het was weeral een leuke maar zéér zware wedstrijd in Aarschot. Of het nu warm is of regen deze wedstrijd is altijd een zware beproeving voor de atleten. Maar de talrijke supporters maken het voor de atleten ook zo leuk om elk jaar hier terug aan de start te staan. Ook de organisatie is al jaren op punt zodat de wedstrijd vlot kan gebeuren en de uitslagen de dag zelf al te bekijken zijn op het internet! Zeker een aanrader voor iedereen die een uitdaging wil aangaan met zichzelf!

Uitslagen+foto's: Link