Informatie brochure GLH

Het ontstaan van Go Like Hell

In juli-augustus 2003 was ik me samen met Marc Herremans volop aan ’t voorbereiden voor de Ironman van Hawaii. Tijdens één van onze talrijke trainingen werd de idee geopperd samen een club op te richten. Na Marcs deelname in Hawaii hakten we de knoop door en gingen we met enkele mensen van Wuustwezel en Scherpenheuvel rond de tafel zitten. Na grondige besprekingen konden we tenslotte de nieuwe club boven de doopvont houden. Er restte enkel nog een geschikte naam te vinden voor de boreling. Toevallig droeg Marc een T-shirt dat hij van mij gekregen had in New York. Ik vond het een geschenk dat perfect bij hem paste omdat het op de rug de opdruk “Go like hell” droeg. Iedereen vond het een prachtige, toepasselijke naam en we togen onmiddellijk aan het werk met statuten, reglementen en triatlonfederatie. Binnen de kortste keren sloot een honderdtal leden zich aan waardoor we meteen tot de vijf grootste clubs van België behoorden. De doelstelling is triatlon en duatlon te promoten en dit naar iedereen toe, jong zowel als oud, topsporter en recreant. Iedereen kan triatlon of duatlon beoefenen binnen onze club want samen hebben we een unieke band.

Hopelijk tot ziens op één van de talrijke clubtrainingen.

Groetjes,

Dirk Van Gossum

Bestuur

Voorzitter: Dirk Van Gossum

Penningmeester: Deborah Van Gossum

Secretaris: Evy Smets

Bestuurslid: Nelis Pex

Wil je deze personen contacteren? Het bestuur

Zetel van de club:

Bisschoppenhoflaan 11

3270 Scherpenheuvel

Hoe word ik lid?

Wens je lid te worden van onze club? Neem dan contact op met het bestuur van Go Like Hell door een mail te sturen naar bestuur@golikehell.be of telefonisch met de voorzitter Dirk van Gossum 0476/53.91.09.

Lidgelden

 • Kids: 165 euro

  • Kids Pluspakket: 165 euro + 50 euro = 215 euro

  • Jeugd: 185 euroJeugd: 185 euro + 65 euro = 250 euro

 • Volwassenen met lidkaart federatie: 185 euro

 • Volwassenen met wedstrijdlicentie federatie: 215 euro

 • Volwassenen met wedstrijdlicentie zonder zwemmen: 170 euro

Trainers

Nelis Pex: In bezit van het diploma initiator en is de cursus trainer B traitlon aan het volgen. Hij is na 15 jaar competitiezwemmen overgeschakeld naar triatlon. Op de 2 jaar heeft hij een grote progressie gemaakt in de 3 sporttakken, zelfs in het zwemmen. Hij begeleidt mee de trainingen, die Deborah Van Gossum opsteld. Hij geeft zijn kennis en ervaring in het zwemmen door aan de jonge atleten en geeft tips om hun techniek te verbeteren. In het lopen begeleidt hij de jonge atleten, zodat ze zich houden aan de vooropgestelde tijden.

Hulptrainers

Dirk Van Gossum

Wies Wollants

Clubtrainingen

Beste atleten,

in onderstaande tabel worden de trainingen weergegeven die voorzien zijn van begeleiders. Het zijn stuk voor stuk zeer gemotiveerde mensen, die trainingen op vrijwillige basis schrijven. Allen hebben zeer veel ervaring omdat ze zelf actief triatlon beoefenen.

Volwassenen trainingen:

  • Tijdens de zwemtrainingen zijn er verschillende soorten schema's: van een iets minder snel niveau (+2 km/1 uur) tot van een sneller niveau (+-3.5 km/1uur).

  • Tijdens de fietstrainingen is het in groep rustig fietsen: extensieve duurtraining.

  • Tijdens de looptrainingen zijn het ofwel techniek- ofwel interval-trainingen.

Tijdens de vakantieperiodes zijn er voor de jeugd extra trainingen voorzien.

VTDL verzekering

Go Like Hell is sinds de oprichting lid van de Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga (VTDL).

Algemene info VTDL: Link

Informatie over de verzekering van leden en vrijwilligers: Link