Verslag zwemloop Tongeren

Post date: Mar 21, 2011 8:03:15 AM

Gisteren werd in Tongeren de eerste zwemloop van het seizoen georganiseerd. Er kwamen 13 jeugdatleten aan de start. In de eerste reeks hadden we niemand van GLH. In de volgende reeks D08 kwamen Liv Huygens, Marie Minten en Kika van Dromme aan de start. Kika werd 6de, Liv 9de en Marie 12de heel goed voor de jonge dames want ze zijn de jongste in de reeks D08.

In de reeks D10 kwamen Sarah Vranken en Marthe Huygens aan de start. Sarah kwam met hoge verwachtingen aan de start en ze deed dit succesvol met een mooie 2de plaats. Marthe Huygens deed het ook uitstekend in haar 1ste wedstrijd en behaalde een mooie 5de plaats.

In de reeks H10 kwamen Quinten Caems, Emiel Minten, Stef en Tibo Coremans aan de strart. Stef eindigde als 5de vlak voor zijn broer Tibo die 6de werd. En Quinten nam de 9de plaats in beslag. Emiel werd 12de na een mooie inhaalrace tijdens het lopen. Ook bij hen zien we een duidelijke progressie in vergelijking met vorig seizoen. Stef en Tibo waren ook van hun leeftijd de beste en moesten alleen jongens van een jaar ouder(en een kop groter) voor hen laten. Voorlopig althans!! Want Stef lief maar 4 seconde trager als de 1ste en Tibo maar een 9 seconde trager. Ze zullen zeker nog gaan meestrijden voor medailles in de komende zwemlopen.

In de reeks D12 kwam Lynn Rosschaert als 1ste jaars aan de start en was zeer gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten. Ze kwam als 3de uit het water na een sterk zwemonderdeel en behield haar positie door een stevig loopnummer neer te zetten. Ze heeft blijkbaar de extra trainingen goed verteerd en is klaar voor de 1ste traitlonwedstrijden. In de reeks H12 werkte Michiel Van Eynde ook een sterke wedstrijd af, die ook duidelijk de langere afstand beter verteerd dan de kortere. Hij finishte op een zeer mooie 4de plaats, na een sterk zwem- en looponderdeel.

In de open reeks kwamen onze 2 jeugdatleten Wies Vangenechten en Jarne verhaegen aan de start. Zij moesten samen met de volwassenen hun wedstrijd afwerken. Wies kwam op 7 seconde voor Jarne als 1ste uit het water na een toch wel sterk zwemnummer(2.19 op 200 meter) en ook tijdens het lopen behielden ze de hun posities en finishte mooi als 1ste en 2de. Na een sterk loopnummer van 6.44 op 200 meter(3.22/km + wissel)

Een mooie afsluiter voor de 1ste zwemloop van het seizoen. Voor Wies was dit een bevestiging, dat hij wel hard kan zwemmen en lopen. Voor Jarne is dit resultaat een grote motivatie om tijdens de triatlons mee te strijden voor de medailles!!

Er waren een paar jeugdatleten die voor de 1ste keer een wedstrijd meededen en we zijn tot de conclusie gekomen dat zij al een mooi resultaat hebben neergezet. Liv werd mooi 9de, haar zus Marthe zeer sterk 5de, Emiel behaalde een mooie 12de plaats na een sterk loopnummer. Voor sommige was het nog wennen aan de wissel, de combinatie zwemmen-lopen. (Sommige zwemmen nog schoolslag) Dit leert men alleen door het te doen en te oefenen. Dus blijven meedoen op de volgende wedstrijden is de boodschap!!

We zien dat de jeugdatleten die al een tijdje meedraaien in het circuit blijven progressie maken. We mogen toch wel stellen dat we goed bezig zijn en dat er nog veel mooie resultaten zullen komen op zwemlopen en triatlons! We kijken er alvast naar uit!

Aan alle jeugdatleten een dikke proficiat van het gepresteerde werk!

In bijlage de uitslag van de zwemloop(per reeks is er een tab-blad!)