Verslagje zwemloop Nijlen

Post date: Sep 18, 2012 7:26:43 AM

Zondag werd er onder een stralend zonnetje gezwommen en gelopen in Nijlen.

Pia Coremans moest de spits afbijten en liep naar een 7de plaats in de jongste categorie.

Klaas Michiels en Cis Aerts vochten om de 4de plaats en eindigde respectievelijk op een 5de en 4de plaats.

Marthe Huygens kwam zonder ambitie aan de start in de categorie D10 door blessureleed. Ze deed de wedstrijd uit zonder pijn en op een mooie 11ste plaats.

In de volgende reeks stond de eerste GLH'er op het podium. Zowel Stef Coremans(1ste) als zijn broer Tibo Coremans(2de) stonden op het podium. Daarachter kwamen Korneel Michiels(6de) en Stef janse(7de), nog nieuweling Stef Corthouts eindigde sterk op een 11de plaats. Hopelijk staan deze atleten ook op het podium op het VK.

Bij de categorie D12 kwam Lynn Rosschaert aan de start ze zwom sterk en kwam als 2de uit het water, in het lopen kon niemand haar volgen! Een mooie 1ste plaats en hopelijk ook op het VK!! Sarah Vranken werd uiteindelijk 9de in dezelfde reeks, Axelle Peeters eindigde op een 18de plaats.

Kasper Michiels startte in de reeks H12 en eindigde op een 9de plaats.

In de laatste categorie(H14) stonden Jarne Verhaegen, Joni Ceusters en Rob Vernelen aan de start in Nijlen. Joni opende zeer snel en nam een paar seconde op Jarne, Jarne wisselde als snelste en begon als 1ste met het lopen. Joni moest zijn snelle start in het zwemmen snel bekopen, Jarne breidde zijn voorsprong uit en won de wedstrijd met groot verschil. Joni moest uiteindelijk tevreen zijn met de 7de plaats. Rob Vernelen eindigde uiteindelijk als 14de.

Zo kwamen we met 4 medailles naar huis, de meeste jeugdatleten hebben goed getraind in de grote vakantie tijdens de trainingen en ze lijken klaar om te schitteren op het Vlaams Kampioenschappen!!

Aan alle GLH atleten een dikke proficiat voor hun prestaties!