Verslag triatlon Eupen

Post date: Aug 9, 2011 9:39:45 AM

Om 10 uur was het zover, de start van het BK lange afstand werd gegeven. Nelis, Bruno, Marleen en Deborah deden mee aan deze wedstrijd. Nelis kwam als 10de uit het water, na de kopgroep te hebben gelost toen hij krampen kreeg. Niet veel later kwam Deborah uit het water samen met de 1ste vrouwen. 7 minuten achter deborah kwam Bruno uit het water en daarachter kwam Marleen als laatste GLH-atleet de helling opgelopen.

Hierna begonnen ze aan het zware parcours in Eupen, 4 rondes met telkens 3 beklimmingen. Stuk voor stuk kuitebijters, gelukkig is er bij elke berg ook een afdaling. Nelis kwam als 1ste binnen met de fiets. Daarna kwam Bruno de wisselzone binnengereden. Vervolgens kwam Deborah en achter haar Marleen de wisselzone uitgelopen voor het looponderdeel.

21 km omhoog en omlaag lopen, zeer belastend voor de beentjes, die al niet meer zo fris waren na het zware fiets parcours. Gelukkig was er veel volk om de atleten toe te juichen. Het waren 3 rondes van 7 km dat de atleten moesten overbruggen met 2 klimmen en 2 afdalingen per ronde. Nelis kwam fris van zijn fiets en begon aan zijn lopen als 88ste van alle deelnemers. En kwam binnen op een mooie 62ste plaats na een sterk loopnummer van 1 uur 28 minuten 17seconde. Bruno was ook met geen al te zware benen van zijn fiets gesprongen. Met een snelle looptijd van (1.46.07). Deborah begon aan voor haar het moeilijkste onderdeel, maar kon toch goed haar tempo blijven lopen. Marleen liep ook aan een mooi tempo(1.47.47) haar werdstrijd zonder problemen uit.

Uiteindelijk was iedereen zeer tevreden over hun wedstrijd en ook het zonnetje heeft ons bijna de hele dag gesteund. Zeker een aanrader om als wedstrijd te doen, mooie omgeving om te fietsen en te lopen, goede organisatie en veel supporters!!