Een druk weekend voor de jeugd

Post date: Apr 18, 2011 6:59:53 AM

Er waren voor de jeugd op zaterdag de zwemloop van Temse en zondag was er een triatlon in herentals voor zowel jeugd als volwassenen.

In Temse kwamen Kika Vandromme, Marie Minten, Brikke Sels, Plu Brendan, Quinten Caems, Emiel Minten, Sarah Vranken, Jaline Vandromme en Lynn Rosschaert aan de start van de zwemloop.

Uitslagen:

Categorie D08: Kika Vandromme 5de en Marie Minten 7de

Categorie H08: Brikke Sels 4de

Categorie D10: Jaline Vandromme 2de, Sarah Vranken 3de

Categorie H10: Plu Brendan 5de, Emiel Minten 8ste, Quinten Caems 9de

Categorie D12: Lynn Rosschaert 2de

Foto's: zwemloop Temse

In Herentals waren het Joni Ceusters en Jarne Verhaegen voor de jeugd en Mike Degroot deed ook mee bij de volwassenen.

Het zwemmen vond plaats in het zwembad. Het Fietsen en lopen waren wel achtereenvolgend met wissel. Joni zette zoals verwacht de snelste zwemtijd neer met 2.13. daarachter op 10 seconden volgde Jarne Verhaegen samen met Arne Olyslagers.

Ze vertrokken ook in deze volgorde met de fiets met de respectievelijke tijd tussen de atleten. Joni vertrok als 1ste en daarna was het Jarne die onmiddellijk wegsprong van Arne Olyslagers die samen moesten vertrekken met de fiets. Er werd 1 grote ronde van 7 km gefietst. Dus voor de toeschouwers konden we het wedstrijdverloop niet volgen. Jarne kwam al snel aanpikken bij Joni en op het einde van het fietsen sprong Jarne weg van Joni die zich duidelijk in zijn sas voelde op de fiets. Jarne vertrok als 1ste uit de wisselzone voor Joni en daarachter was er al een serieus gat op de 3de.

Het lopen bleek toch wel langer dan 1.5 km te zijn en het parcours was niet op verharde weg, maar in het bos op kleine wegjes en grasvelden. Jarne hield er een strak tempo op na en breidde zijn voorsprong nog een beetje uit tot een halve minuut op zijn clubgenoot Joni Ceusters die goed standhield op Arne Olyslagers. Jarne liep als 1ste over de eindstreep en zo werd Joni op een halve minuut van Jarne 2de, daarachter was het Arne Olyslagers die nog redelijk kort in de buurt van Joni kwam tijdens het lopen.

Daarna was het wachten op de andere atleten. De laatste bleek zelfs zijn verloren gelopen op het toch wel moeilijk aangeduid loopparcours.

Het was een leuke wedstrijd op een mooie locatie en het zonnetje maakte het zeer aangenaam.

Bij de volwassenen kwam GLH'er Mike Degroot aan de start op een toch wel wedstrijd met een sterk deelnemersveld.

Hij eindigde 30ste van de 70 deelnemers op maar 7 minuten van de uiteindelijke winnaar meermaals Belgisch Kampioen korte afstand Peter Croes.

Foto's: Foto's triatlon Herentals

Uitslag: zie bijlage