verslag zwemloop Oostkamp en halve triatlon leuven

Post date: May 17, 2011 8:03:37 AM

De halve triatlon in Leuven begon aan het meer van rotselaar, meer dan 300 man sprong in het water. De weersverwachtingen waren slecht, maar het bleek de hele dag droog te blijven. Met zelfs af en toe het zonnetje dat kwam piepen. Ook onze 3 GLH-atleten Steven Janse, Deborah Van Gossum en Maarten Vanhagendoren. Deborah kwam als 2de dame uit het water, dat ging al vlot. 2 Minuten later kwam steven uit het water en op 8 minuten kwam Maarten uit het water gekropen.

Deborah begon als 1ste met het fietsen, maar voelde dat haar benen niet meewilde. Steven bleek een goed tempo te pakken te hebben en schoof met een 47ste fiets tijd mooi naar voor. Ook Maarten bleek goede fietsbenen te hebben en haalde de 1 atleet na de andere atleet in. Ook Deborah stak hij op het einde van het fietsen.

Dan begonnen ze aan het looponderdeel, 3 pittige rondes met trappen en steile hellingen. Steven begon twijfeachtig aan het lopen, maar herpakte zich en liep toch nog een goed tempo. Hij eindigde uiteinde als 74ste.

Maarten kwam tijdens het lopen nog iets korter op Steven na een goed ingedeelde wedstrijd en eindigde op een 138ste plaats.

Deborah bleek niet over haar goede benen te beschikken bij het fietsen en bij het lopen leken ze helemaal vol te lopen. Doorbijten tot aan de finish dus. Ze werd uiteindelijk 12de van de Dames.

In Oostkamp zijn er uiteindelijk 5 GLH-atleten aan de start gekomen. Vele GLH-atleten hadden zich ingeschreven, maar door het slechte weer thuis zijn gebleven.

Onze nieuwe GLH jeugdatleet Wout Vannuffelen werd 2de in zijn categorie H06.

Bij H10 deden Korneel Michiels, Stef en Tibo Coremans mee aan de wedstrijd. Stef eindigde 4de net achter de 3de atleet. Tibo Coremans werd 7de na een sterk loopnummer door 5 alteten in te halen op hun 1000 meter lopen. Korneel kwam als 9de uit het water, maar kon deze positie niet houden en eindigde uiteindelijk als 13de.

Bij H12 was het nog Kasper Michiels die zich op het podium heisen want hij werd mooi 3de in zijn categorie.

Aan alle GLH-atleten die hebben meegedaan een dikke proficiat!!