Verslag Ben Mariën triatlon Balen

Post date: Sep 6, 2011 8:03:24 AM

Zondag stond er een leuke traitlon op het programma. Er werd zowel voor de jeugd als voor de volwassenen een traitlon ingericht. De afstanden die men moest afleggen waren 1/8ste of 1/4de triatlon. Aan de 1/8ste deden Kaat Van Eynde en Daan Pex mee, op de 1/4de verschenen Deborah Van Gossum en Nelis Pex aan de start.

Verslag 1/8ste triatlon:

Daan kwam samen met Adam Lambrecht uit het water, Kaat verliet wat later het water. Daan verloor een klein beetje terrein in het fietsen. Kaat volgde haar concurrenten goed in het fietsen. Daan kwam rond de 4de plaats uit de wisselzone en moest tot aan de finish nog 1 atleet hem voor laten gaan zodat hij als 5de over de streep liep. Hij werd hierdoor 2de in zijn categorie. Kaat kwam uiteindelijk als 9de dame en 2de van haar categorie over de meet.

verslag 1/4de triatlon:

Nelis zwom mee voorin in de wedstrijd en kwam als 2de uit het water. Deborah volgde op 2 minuten en sprong rond de 19de plaats op hare fiets. Nelis verloor tijdens het fietsen zoals verwacht wat plaatsen. Deborah kwam als 2de dame uit het water en behield deze plaats ook bij het fietsen. Nelis kwam rond de 22ste plaats van de fiets, Deborah behield een ruime voorsprong op de 3de en de 1ste plaats was helaas niet meer mogelijk. Nelis liep uiteindelijk naar na een mooie remonte naar 17de plaats en 14de zonder trios. Hij werd uiteindelijk 6de in zijn categorie. Deborah behield bij het lopen goed haar positie en liep als 2de dame over de meet.