Verslag Oxygen Triatlon

Post date: Jun 7, 2011 10:28:02 AM

Zondag om 14.15 werd de start gegeven van de 1/4 triatlon in Lac de l'eau d'heure.

Zoals elk jaar een fiets parcours met enkele stevige kuitebijters!! Het zwemmen was dit jaar verandert net zoals het loopparcours.

Deborah Van Gossum dook als 1ste atleet van GLH samen met nog een aantal dames in het toch wel koude water. Ze kon goed vooraan meevolgen met de kopgroep. Totdat er een paar van koers wijzigde en een boei oversloegen. Die kwamen dus een stuk voor haar uit het water.

Bij de mannen gebeurde ongeveer hetzelfde, alleen zwom iedereen zowat doorelkaar zodat het zwemmen 1 chaos werd. Ook de eerste van de mannen uit het water(1-5) bleken niet correct te hebben gezwommen, deze werden later ook gedisqualificeerd. Nelis Pex en Mike Degroot waren de mannelijke GLH-atleten die gelukkig wel nog de juiste boeien vonden en het traject juist aflegde. Nelis kwam rond de 10-12de plaats uit het water (met 5 atleten die gedisqualificeerd werden).

Tijdens het fietsen was zoals elk jaar hetzelfde liedje, weinig scheidsrechters dus massaal stayeren. Vorig jaar liet Nelis zich nog verleiden door mee te doen(gele kaart tot gevolg), maar dit keer liet hij de groepen maar voorbij rijden. Nelis bleek niet over goede benen te beschikken en kon het tempo van andere atleten niet volgen. Mike bleek het parcours goed te verwerken en kwam dichter op Nelis.

Deborah hield goed stand in het fietsen en kwam als 5-6de dame in de wisselzone. Nelis kwam 1 minuut voor Mike in de wisselzone, Nelis bleek terug de benen van de zwemloop te hebben. Hij zag vele atleten voorbijgaan en ook Mike had Nelis al snel te pakken en liet hem ter plaatse. Deborah bleek ook moeite te hebben met het lopen, ze verloor een aantal plaatsen en werd uiteindelijk 12de dame. Nelis kwam er het laatste van de 1ste ronde door en liep eventjes mee met nummer 2 van de wedstrijd en hij liep dan het gat naar Mike toe en ging er nog juist over. Zo eindigde Nelis(93ste) nog juist voor Mike(94ste). Helaas voor de het mooie parcours, maar de organisatie moet toch beter kunnen. Het weer was ons gelukkig ook gunstig gezind, alleen op het einde van het lopen begon het dicht te trekken en deborah eindigde in de regen. Maar daar volede ze niets van.