Verslag triatlon Maasmechelen+Zwevegem

Post date: May 31, 2011 11:39:51 AM

Voor de jeugd was het weeral een druk weekend met zowel een triatlon in Maasmechelen voor de jongste en in Zwevegem voor de iets oudere.

In Maasmechelen was het zoals elk jaar een triatlonwedstrijd voor de jongste atleten. Hiervoor doen ze eigenlijk aan triatlon. De zwemlopen zijn een goede basis, maar dit is toch wel de kers op de taart.

Kika Vandromme en Brikke Sels waren de 1ste GLH-atleten die mochten starten in hun categorie(H/D08). Brikke voelde zich duidelijk in zijn sas op de fiets en werd zeer mooi 2de. Kika werd in totaal 11de en 4de dame.

In de volgende reeks kwamen Stef en Tibo Coremans, Quinten Caems, Stef Janse, Jaline Vandromme en Sarah Vranken aan de start in hun categorie(H/D10). Stef Coremans verbaasde iedereen met een fenomenaal fietsnummer en maakte het voor plaats 1 nog knap lastig. Hij moest helaas genoegen nemen met een 2de plaats, hij bleek echt tot het uiterste gegaan te zijn en moest in het lopen de 1ste plaats afstaan aan Cas Biermans. Daarachter was het Stef Janse die ook na een sterk fiets -en loopnummer beslag nam op de 4de plaats. Daarachter was het Quinten die juist de duimen moest leggen tegen Stef en een mooie 5de plaats pakte. Daarachter kwam Tibo Coremans aangestormd met een 3de looptijd en werd 6de. Jaline en Sarah werd 2de en 4de bij de dames.

Bij de categorie H/D012 was het ons nieuw lid Stef Vernelen die een mooie 2de plaats bemachtigde in zijn eerste wedstrijd onder GLH.

In Zwevegem was de top van de Belgische jeugd aanwezig voor hun wedstrijd. In de wedstrijd van jeugd B kwamen Jarne Verhaegen en Marnicq Clarebots aan de start. Marnicq werd mooi 4de in een sterk bezette wedstrijd gevolgde door Jarne op een 6de plaats. Bij de jeugd A + junioren kwam Wies Vangenechten aan de start, hij had waarschijnlijk een beter resultaat verwacht want hij kwam vooraan als 12de uit het water. Door verzuurde benen viel zijn wedstrijd in het water en behaalde uiteindelijk als 22ste de eindstreep.

Conclusie: De jongste garde kunnen precies ook goed overweg met de fiets, zo rijdt Stef Coremans toch al over de 30 km/uur op zijn 7,5 km. Ook de andere atleten doen het natuurlijk super. De combinatie zijn sommige atleten nog niet gewoon(Stef bleek te diep zijn gegaan), maar dat is normaal als er nog niet op geoefend word.

De oudste jeugdatleten H14 en H16 hun zwemniveau is zeker voldoende om vooraan mee te draaien. In het fietsen moeten ze nog groeien maar daar zijn ze volop mee bezig en in het lopen is Marnicq al bij de 1ste, Jarne heeft ook een grote stap voorwaarts gezet dit jaar in het lopen. Wies moet nog zijn wedstrijd beter doseren en dan kan hij ook mee met de betere uit zijn categorie.

In het album foto's kunt u de foto's van Maasmechelen.(het album van 2010 staat er ook nog op, voor te kunnen vergelijken)

In bijlage staan de uitslagen van Maasmechelen en de uitslagen van Jeugd B + Jeugd A en junioren