Voorlopige tussenstand Zwemloopcircuit

Post date: Apr 26, 2011 7:45:15 AM

Er zijn reeds 3 zwemlopen gepasseerd, dus is het tijd om de voorlopige ranking te bekijken.

Bij de categorie H08 staat Brikke Sels met nog maar 1 wedstrijd meegedaan op een 9de plaats en kan dus nog verder opschuiven in de ranking.

Bij de categorie D08 staan onze 3 kleine dametjes Kika Vandromme, Marie Minten en Liv Huygens op een respectievelijke 2de, 4de en 13de plaats Kika en Marie hebben de 3 wedstrijden reeds meegedaan. Liv heeft nog maar 1 wedstrijd meegedaan.

Bij de H10 staan Quinten Caems 3de en Emiel Minten 4de met 3 wedstrijden achter de rug. Stef Coremans staat op een 7de en Tibo Coremans op een 9de plaats met beide nog maar 2 wedstrijden afgewerkt. Brendan Plu die eindelijk genezen is staat op een 17de plaats en Stef Janse staat 20ste met beide 1 wedstrijd afgerond.

Bij de D10 staan Sarah Vranken en Jaline Vandromme respectievelijk op plaatsen 1 en 3 in de ranking met beide 3 wedstrijden. Marthe Huygens heeft na 1 wedstrijd meegedaan een 10de plaats bemachtigd, Axelle Peeters volgt op een 13de plaats met ook 1 wedstrijd afgerond.

Bij de H12 staat Michiel Van Eynde 7de met 2 wedstrijden.

Bij de D12 wordt plaats 1 ingenomen door Lynn Rosschaert die al 3 wedstrijden heeft afgewerkt.

Conclusie, we hebben op dit moment 5 GLH-atleten op het podium staan.

Er zijn veel 1stejaars-atleten dit jaar, dus ze hebben vooruitgang geboekt en kunnen concurreren met jongens en meisjes van een jaar ouder.

De 2dejaars-atleten van ons doen het ook uitstekend en strijden mee voor podiumplaatsen op de zwemlopen.

Er zijn ook nieuwe atleten van dit jaar en zij doen het verbazend goed in hun eerste ervaring op de zwemlopen. Onder andere Brikke die bij zijn 1ste wedstrijd de 4de plaats veroverde was een zeer aangename verrassing voor zowel de trainers als voor de ouders. Liv Huygens werd in haar 1ste zwemloop 8ste wat ook heel goed was en ze zal alleen maar beter presteren. Marthe Huygens de zus verraste ook met een 5de plaats in haar 1ste wedstrijd. En ook Emiel Minten doet het zeer goed met zijn snelle looptijden.

We kunnen dus alleen maar fier en vol lof spreken over onze atleten die tot nu toe meegedaan hebben aan het zwemloopcircuit.

Voor de andere circuits zoals het jeugd duatlon-en triatloncircuit is het nog te vroeg om al een voorlopige tussenstand mee te delen. Maar we kijken al uit naar de prestaties van onze al wat oudere jeugdatleten in deze circuits, met sommige die hun 1ste ervaring zullen opdoen in dit circuit zoals Michiel van Eynde(H12) en Lynn Rosschaert(D12). Die nu de overgang maken tussen de zwemlopen en de triatlons.

Bij de H14 zal het spannend worden of ze de aansluiting kunnen maken met de 2de jaars atleten want met Jarne Verhaegen, Joni Ceusters en Marnicq Clarebots hebben we in deze categorie alleen 1stejaars atleten. Uit de wedstrijden tot nu toe(BK jeugd duatlon, triatlon Herentals) zal het misschien mogelijk zijn om mee te strijden voor de overwinning op triatlons en duatlons. Op het BK duatlon werd Marnicq Clarebots 3de en op de triatlon in Herentals won Jarne met Joni op een 2de plaats.

Bij de H16 en D16 zijn het Wies Vangenechten en Kaat Van Eynde die zullen mogen deelnemen aan hun 1ste 1/8ste wedstrijden.

We kijken er alvast naar uit!!

Aan alle GLH-atleten een dikke proficiat die al hebben meegedaan aan de wedstrijden!

Hier kun je alle rankings en resultaten bekijken van het zwemloopciruit, duatloncircuit en traitloncircuit: Link