BK Izegem

Post date: Aug 17, 2011 2:44:01 PM

Het hoogtepunt voor de +12-jarige jeugdatleten van GLH stond vorig weekend op het programma. De GLH-atleten die hieraan deelnamen waren ervoor met de trainers een week op stage geweest om zich hiervoor voor te bereiden. De meeste atleten hadden geen hoge doelstellingen vooropgesteld voor dit BK omdat alle GLH-atleten 1ste jaars waren.

Om 12 uur mocht Michiel Van Eynde de spits afbijten en gehaalde na een goed ingedeelde wedstrijd een mooie 14de plaats op 21 deelnemers.

2 Minuten later was het aan Lynn Rosschaert die onmiddelijk haar 1ste triatlon deed als BK. Ze kwam 5de uit het water, maar haar wissel verliep niet vlot en verloor hierdoor de aansluiting met de kopgroep. In het fietsen hield ze haar positie vast en in het lopen stak ze nog een aantal atleten voorbij om uiteindelijk de finish te behalen als 11ste dame.

Daarna was het aan jeugd B waar de verwachtingen iets hoger lagen. Joni Ceusters kwam als eerste uit het water, 10 seconde daarachter kwam Jarne Verhaegen al uit het water gekropen. En Marnicq Clarebots kwam op een dikke halve minuut uit het water. Hierdoor kon Marnicq niet mee met de kopgroep in de wedstrijd en moest hij in de achtervolging. Joni en Jarne zaten wel mee met de kopgroep, helaas kon Joni het snelle tempo niet aan en moest afhaken. Jarne reed als enigste van onze club nog mee voorin, samen met 2 luxemburgers en twee 2de-jaars atleten. Deze 5 atleten bouwden hun voorsprong uit en maakten onderling tijdens het lopen uit wie er Belgisch Kampioen ging worden. Helaas is Jarne op papier de minste van de 3 Belgen in de kopgroep, maar hij maakte er nog spannende wedstrijd van om goed stand te houden. Helaas moest hij toch de andere 2 laten voor gaan, maar nam als 1ste jaars atleten een bronze medaille mee naar Scherpenheuvel. Marnicq die de hele tijd in de achtervolging heeft moeten rijden, kwam wat later als 4de over de finish. Joni moest nog een paar plaatsen toegeven en finishte als 8ste.

Als laatste GLH-atleet was het aan Kaat Van Eynde om haar kunnen te tonen. Ze kwam als 6de van haar categorie D16 uit het water. In het fietsen kon ze het tempo goed volgen van haar concurrenten. In het lopen hield ze ook goed stand en zo werd ze mooi 6de in haar categorie.

Bij de volwassenen stond ook nog 1 GLH-atleet aan de start. Ben Brems kwam als 26ste uit het water en begon aan het fietsen, ook hierin hield hij goed stand. In het lopen moest hij een paar plaatsen afstaan om uiteindelijk in een zeer sterk deelnemersveld als 42ste te eindigen.

Aan al de GLH-atleten een dikke proficiat!!