Deborah Van Gossum 6de in Almere(1/1 triatlon): Wedstrijdverslag triatlon Almere (HLN)

Post date: Sep 11, 2012 7:14:20 AM

Triatlete Deborah Van Gossum (26) uit Scherpenheuvel (Scherpenheuvel-Zichem) werd op het Nederlandse open kampioenschap in Almere zesde. Het was haar eerste volledige triatlon, ze deed er 10 uur 22 minuten en zeven seconden over.

Haar bedoeling was aanvankelijk om haar eerste hele triatlon al op 19 augustus in Vichy af te leggen. “Toen we 's morgens in het fietsenpark aankwamen bleek dat door de extreme weersomstandigheden de wedstrijd werd ingekort tot een halve triatlon. Het was er 45° en geen sprietje wind. Toen ik aan het lopen was, besefte ik dat de organisatie de juiste beslissing genomen had. Het was onmenselijk om in die hitte een volledige triatlon af te werken”.

Daarna besloot ze om drie weken door te trainen voor Almere.

Na 54 minuten zwemmen over 3.8 km kwam ik als eerste dame uit het water. Na een goede wissel begon ik aan de vlakke tocht van 180 km op de fiets. Dit maakt was echter mentaal zwaar. Er is geen enkel punt waar je even kan recupereren. Na 5u30min fietsen aan een gemiddelde van 32.7km/uur kwam ik als zesde naar de wisselzone. Tijdens de afsluitende marathon kende ik geen enkel zwak moment en bleef ik regelmatig, zo kon ik zesde blijven”, aldus de triatlete van Go Like Hell. “Ik had vooraf gehoopt op een tijd onder de 11u30min. Ik deed dus meer dan een uur beter, hier ben ik supertevreden mee”.

Na Almere staan geen wedstrijden meer op de agenda voor dit seizoen.

"Nu ga ik vooral rusten. Het grote doel dit seizoen was het uitdoen van een hele triatlon. Ik heb dit een uur sneller gedaan dan verwacht, dus ik ben heel tevreden".

De winst ging uiteindelijk naar de Nederlandse topfavoriete Heleen Bij De Vaate.