Verslag zwemloop Grimbergen

Post date: Apr 4, 2011 7:31:06 AM

Met de weervoorspellingen zat er zondag een natte zwemloop aan te komen. Dit deerde onze GLH-jeugdatleten niet en vertrokken naar Grimbergen. Er waren maar liefst 160 deelnemers aan de start van de zwemloop. Dit kwam om het grote aantal kinderen van scholen die deelnamen aan deze wedstrijd. Zo was er wel een overrompeling aan de inschrijvingen. Ondertussen waren we aangekomen en het bleek toch nog droog te blijven, de weergoden waren ons goedgezind. Nu nog goed zwemmen en lopen. Door het grote aantal deelnemers werden de categorieën onderverdeeld in reeksen, dus het was nog onduidelijk of je wel 1ste zou zijn als je 1ste aankwam in jou reeks. Gelukkig werden de kinderen die een licentie hadden samen gezet.

Kika Vandromme en Marie Minten waren de eerste van onze GLH-atleten die het water mochten induiken. In hun categorie D08 werd Kika mooi 6de en Marie eindigde na wat problemen met haar schoenen op een 10de plaats.

De volgende GLH-jeugdatleten waren Jaline Vandromme, Sarah Vranken en Axelle Peeters(categorie D10). Sarah en Jaline waren gewaagd aan elkaar en uiteindelijk bleek Sarah op het einde een laatste eindspurt te hebben(1ste looptijd!) en won hun reeks net voor Jaline die ook heel tevreden mag zijn want ze heeft de laatste tijd weinig kunnen lopen. Axelle kon na een sterk loopnummer nog een paar plaatsen goed maken. In de volgende reeks van hun categorie waren er nog 2 sneller als Sarah dus uiteindelijk werd ze 3de in totaal. Jaline werd 4de en Axelle behaalde een 10de plaats.

Dan was het de beurt aan de categorie H10, hierin kwamen Stef, Tibo Coremans, Emiel Minten, Quinten Caems en Stef Janse aan de start drie ervan zijn nog 1ste jaar en toch konden zich goed verweren tegen de oudere jongens van hun categorie. Stef werd na een zeer sterk loopnummer(2de looptijd!) 4de, Tibo die ook een aantal atleten voorbij snelde en achterliet werd in totaal 6de. Quinten werd na een slechte wissel toch nog mooi 9de dankzij een snelle zwemtijd(4de zwemtijd!). Stef Janse werd na een evenwichtige wedstrijd nog mooi 11de juist voor Emiel Minten 12de.

In de categorie D12 kwam Lynn Rosschaert aan de start, we hadden hoge verwachtingen na haar sterke prestatie van in Tongeren. Ze kon helaas de lijn niet doortrekken, maar eindigde toch nog op een 4de plaats.

In de categorie H12 was het de beurt aan Michiel van Eynde hij kwam als 8ste uit het water, maar na een ronde lopen moet hij een paar atleten laten gaan. Hij eindigde uiteindelijk als 12de.

In het algemeen toch wel iets minder goed als in Tongeren. Maar het kan niet elke week rozengeur en maneschijn zijn. Volgende wedstrijd is Temse en dan zullen we er terug ons beste beentjes voor zetten! En zolang we blijven naar de trainingen komen en progressie maken dan zullen de resultaten wel komen.

Een dikke proficiat aan alle atleten die meegedaan hebben in Grimbergen!

In de bijlage volledige uitslag van de zwemloop.