Verslag VK zwemloop Zwevegem

Post date: Sep 25, 2012 10:50:44 AM

Na een lange autotocht kwamen de atleten aan in Zwevegem. Zoals vorige jaren was het parcours simpel zwemmen in een (50 meter bad) en rondjes lopen op een piste.

De dag verliep grotendeels droog, alleen op het einde begon het te regenen en te stormen. Er werd hier gestreden om het Vlaams Kampioenschap.

Pia Coremans was de eerste GLH-atlete die van start ging. Veel atleten waren het niet gewoon om in een 50 meter bad te zwemmen, uiteindelijk behaalde pia een 7de plaats.

Volgende atleet was Klaas Michiels, die als een speer vertrok en vlak na de 1ste uit het water kwam. Vorige week verloor Klaas zijn schoen en ook deze zondag bleef de pech hem achtervolgen. Uiteindelijk behield hij zijn 2de plaats vlak achter de 1ste.

Wout Vanuffelen kwam als 1ste jaars aan de start(H08), hij hield goed stand en eindigde op een zeer mooie 7de plaats.

Broers Stef en Tibo Coremans stonden samen met Koneel Michiels an de start bij de Heren 10. De broers gingen zoals ze elke wedstrijd al deden voor goud en zilver. Dit behaalde ze dan ook Met Stef op het hoogste schavotje en zijn broer mooi op plaats 2. Korneel eindigde ook sterk op een 10de plaats.

Bij de dames 12 werd er ook veel verwacht van Lynn Rosschaert, elke zwemloop top 2, vorige week nog met groot overwicht gewonnen. Axelle Peeters deed ook mee aan de weedstrijd. Helaas kan je ook een slechte dag hebben en dit was het geval bij Lynn. Ze kwam pas als 2de uit het water en ook het lopen ging haar geen meter af, uiteindelijk werd ze gedeeld 4de. De teleurstelling was groot bij alteet en trainers. Maar hieruit moeten we leren en worden we alleen maar sterker!! Axelle die na een lange periode van blessureleed niet kon trainen, begint haar draai steeds meer te vinden. Haar progressie is duidelijk zichtbaar ze werd na een sterk loopnummer 11de.

Bij de Heren 12 kwam Kasper Michiels aan de start hij deed een voorsteffelijke wedstrijd en eindigde mooi op een 10de plaats.

Als laatste GLH-er was het de beurt aan Jarne Verhaegen, ook hij had vorige week tijdens de zwemloop een grote voorsprong op zijn tegenstanders. Normaal zou hij dus ook 1ste moeten worden, maar de wedstrijd moest nog beginnen. Hij kreeg de minst goede baan toegekend door de organisatie, gelukkig had er iemand afgemeld en kon hij enkele banen opschuiven. In het zwemmen nam hij onmiddelijk de leiding en kwam 5 seconde voor de 2de uit het water. Niet super gezwommen, maar het was ook een 50 meter bad en dat was hij niet gewoon. De 5 rondjes op de piste was een goede test om eens goed door te lopen, zo konden we zijn 2000 eens opnemen. Uiteindelijk won hij nog met een mooie voorsprong op nummer 2 Yannick Vos.

We kwamen dus maar met 4 medailles naar huis, 2 goude(jarne Verhaegen, Stef Coremans) en 2(Klaas Michiels, Tibo Coremans) zilvere.

Aan alle deelgenome atleten een dikke proficiat!! Op naar volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen in Wilrijk!! Hopelijk met meer medailles!!