Google Hangouts

Nettmøte med Google Hangouts

Hangouts er en del av Google+. Med Google Hangouts kan du ha en konferanse med lyd og video med flere personer samtidig. Det er også flere smarte delingsmuligheter, f eks kan du dele skjermen din med andre brukere.

Google Hangouts kan brukes til å kalle opp inntil 10 personer samtidig. Alle deltagerene må ha en mikrofon og et webkamera. Systemet krever imidlertid at du installerer en egen plugin på maskinen din. Denne er imidlertid gratis, og finnes for alle plattformer.

Det er også ved å merke seg at Hangouts kan fås som en app, slik at du kan bruke dette på et nettbrett.

Start hangouts

Klikk "Start hangouts" i Google + og du er i gang. Du kan legge til flere deltagere underveis.

Google Hangouts når du blant annet via Google + (ovenfor) eller via Youtube (til venstre).

Du får opp et vindu der du kan gi hangoutet et navn, og legge til deltagere:

Alle som deltar kommer opp med ikon eller videobilde under hovedvideovinduet:

Verktøy

Når dere er i gang er det flere måter dere kan samarbeide på.

Invitere flere til hangoutet. Dere kan være opp til ti stykker samtidig, men med en så stor gruppe bør en av deltagerne ta rollen som ordstyrer. Dette avhenger imidlertid veldig av hvordan dere velger å jobbe.

Du kan begynne en skriftlig chat med personerne i hangoutet. Denne kan brukes i fri dressur, f eks ved brainstorming, eller chaten kan benyttes som et supplement til en muntlig diskusjon. De som ønsker ordet kan da tegne seg via chaten, og ordstyreren bruker så denne listen for å gi folk ordet etter tur. Avtal gjerne hvordan dere skal skille mellom innlegg og replikk, f eks navn med tore boksataver kan bety at vedkommende vil komme med et innlegg, mens navnet med små bokstaver kan bety replikk.

Ved f eks veiledning kan deling av skjerm være nyttig. Dette gjør du direkte i Google hangout. Dere kan også redigere Google-dokumenter sammen, en funksjon som er veldig nyttig når dere samtidig har mulighet til å snakke sammen. Dersom dere ikke er så mange kan praten gå fritt, mens dere diskuterer ideer eller avtaler hva som skal gjøres med dokumentet.

Velg skjermdeling og hvilket vindu du ønsker å dele med andre.

Google Effects legger bilder av hatter og annet “tull” over videobildet. Kan være morsomt, men kanskje i andre sammmenhenger enn de vi ser på her.

Google Hangouts kan startes sammen med en YouTube-video, slik at du kan se på denne sammen med andre. Dersom en videoforelesng er lagt ut på Youtube kan denne disjuteres i en mindre arbeidsgruppe..

Det finnes også en rekke tillegg (apps) til Google Hangouts. De med litt pågangsmot kan selv lage slike apper.