Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το “Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς” με τη συμμετοχή έμπειρων στις σχολικές παρουσιάσεις μελών του Ιδρύματος. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, καθώς και οι καθηγητές, και είχε διάρκεια τέσσερις διδακτικές ώρες για την κάθε τάξη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα σεμινάριο θεωρητικού επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια. Αφορούσε μύθους γύρω από καθημερινές συμπεριφορές –όπως ότι το ένα ποτήρι αλκοόλ δεν είναι επίφοβο στην οδήγηση–, δεδομένα που δεν είναι γνωστά ή εύκολα να τα καταλάβει ένας μη ειδικός – όπως το ότι ένας άνθρωπος 52 κιλών σε μια σύγκρουση με ταχύτητα 120χλμ. έχει βάρος 12 τόνους και μπορεί να σκοτώσει τον μπροστινό του, αν δε φοράει ζώνη – και συμβουλές για την καθημερινή συμπεριφορά πεζών και οδηγών. Στο τέλος του σεμιναρίου τέθηκαν ερωτήσεις.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο οι μαθητές συμμετείχαν σε προσομοιωτικές δραστηριότητες. Αυτές αφορούσαν περπάτημα σε ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο με γυαλιά μέθης, ανατροπή αυτοκινήτου και τη στιγμή της σύγκρουσης με ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Οι μαθητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που περιλάμβανε ερωτήσεις για τις γνώσεις και εντυπώσεις των μαθητών πριν και μετά το πρόγραμμα.