rekei-hymnei

Rekei hymnei á la HM Ojala

HM Ojala kajauttaa karibealaistettuja klassikoita suomeksi

Soittolistan laulut: Sä olet Jeesus (kallein aarteheni), Lähelles (mua Herra vie), Tahdotko vapaaksi, Oi Golgata, Kautta kärsimysten voittoon, Halleluja hymni (kautta kärsimysten, oi armo suuri), Kun Kristus kulki (tien Golgatalle asti), on kaita tieni.

Reggae on karibelaiselta Jamaican saarelta kotoisin oleva musiikkityyli, joka tuli 70-luvulla tunnetuksi englantilaisen kitaristin Eric Claptonin levytettyä muutaman Bob Marley & Wailers yhtyeen kappalleen.

Pohjanmaalla nuorena basistina silloin tapailin ihastuneena tyylin uusia ja outoja bassokuvioita. Myöhemmin jonkilaiset jamit oli taidekoulukaveri Kari Tykkyläisen (rumpali) kanssa ja tiedustelin oliko rekei tuttua hänelle, johon totesi "taitaa olla sellaista takatahtihommaa".

Nyttemmin aamukahvin juonnin taustamusiikiksi löytyi paljonkin eri laulajien toimiseta levytettyä hengellistä rekeitä juutuupista. Sopivasti tunnin parin tai kolmen kestoisina kokoelmina DJ:llä tai ilman.

Varsinaisesti herätteen antoi erittäin huonolaatuinen video (alla), jossa oli kuitenkin maksimmalinen draivi päällä, varsinkin laulussa "At Calvary" (suomeksi "oi Golgata").

Vahva hengellinen sanoma ja sytyttävä musiikki on voimakas yhdistelmä, joka auttaa ihmistä kestämään elon taistoissa ja tuiverruksissa.

"Rekei hymnei" laulujen äänityksessä on käytetty rumpukompin (useimmiten Adobe Auditionin looppeja) lisäksi vain sähkökitaraa ja bassoa. Orkaaniset urku-osuudet soitettu "EHX B9 organ machine" pedaalin kautta. Instrumenttivahvistimena toimi Fender Excelsior putkivahvistin 15" Jensen Neo kaiuttimella. Nauhurina Zoom H6, mikkinä Shure SM57, Beta 58 tai AKG 3000B.

Kuvat laulujen videoissa on äänitysajankohdan näyttävää ruskaa (ulkoa) tai äänityskalustoa (sisältä).

Syksyllä 2017,

HM Ojala