1412-vainot

Kuka seisoo vainottujen rinnalla?

Kansallisen Hindupuolueen jäsenet ovat keränneet jo jonkin aikaa rahaa käännytystoimintaan, jakaen asiaasta kertovia lentolehtisiä. Niissä mainitaan, että kristityn käännyttäminen maksaa 200 000 rupiaa (n. 2 580 euroa) ja muslimin 500 000 Rs (n. 6 450 euroa).

(Posted on 18.12.14 Marttyyrien ääni)Intiassa aikomus käännyttää kristittyjä takaisin hinduismiin joulupäivänä Uttar Pradeshissa, Intiassa, on kohistu jonkin aikaa hindujen suunnitelmista käännyttää kristittyjä ja muslimeja takaisin hinduismiin. Erikoisesti on suunniteltu kyseisiä seremoniota joulupäiväksi.

Stefanus-lähetys eli nykyisin Marttyyrien ääni on tuottamallaan videolla ja uusituilla nettisivuillaan ottanut uuden ilmeen ja vetoaa vainottujen kristittyjen puolesta nuorekkaasti. "Tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta kristittyjen vainojen todellisuudesta nykypäivänä ja kerätä myös tukea vainotuille sekä heidän perheilleen siellä, missä apua tarvitaan kipeimmin", järjestö toteaa.

http://marttyyrienaani.fi

Intia – Pahoinpitely joululaulujen vuoksi

On joululaulujen aika, mutta niiden laulaminen johti pastorin ja 15 kristityn pahoinpitelyyn viime viikonloppuna.

Pastori Bhim Nayak ja 15 seurakuntalaista olivat lauantai-iltana 13. joulukuuta vierailemassa kristittyjen perheiden luona Singareny Colonyn kaupunginosassa Hyderabadissa, laulaen myös joululauluja. Noin 30 äärihindua piiritti kristityt ja heidän kulkuneuvonsa ja syytti heitä pakkokäännyttämisestä. Sitä seurannut pahoinpitely jätti pastori Nayakin tajuttomaksi ja yltäpäältä veriseksi. Pastori Nayak kuljetettiin sairaalaan, jossa hänen kerrotaan olevan kriittisessä tilassa. Myös neljä muuta seurakuntalaista tarvitsi sairaanhoitoa vammoihinsa.

Hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun pääministeriksi valittiin Narendra Modi.

Poliisi on kuitenkin levottomuuksien pelossa evännyt luvan seremoniolta, sanoen ettei ketään saa pakottaa vaihtamaan uskontoaan. Käännyttäjät aikovat kuitenkin protestoida päätöstä ja sanovat valinneensa kohteensa käännytyksille niistä, joiden vanhemmat tai esi-isät ovat olleet hinduja ja siten kyse olisi paluusta "takaisin ruotuun".

https://www.mnnonline.org/news/hindus-looking-recovert-christians-muslims-christmas-day/

Lienan rukous - tälläistä on olla kristittynä Syyriassa

Joululaulujen laulajia Intiassa. Kuva: Flickr/C/SkiptheBudgie

Liena ja perheensä eivät ottaneet vastaan tarjousta pakolaispaikasta Länsimaissa sisällisodan alettua Syyriassa. He jäivät todistamaan musliminaapureilleen Kristuksesta, vaikka tiesivät hinnan olevan mahdollisesti korkean. Miten korkean, selviää videosta.

-Takasin etusivulle-