reiki

Reiki- ja muut vaihtoehtohoidot ja Jeesus

Iisalmessa asuva Maarit Auvinen aloitti reikihoidoista ja mukaan tuli muitakin Uusi Aika (New Age)-tyyppisiä parannusmenetelmiä, joita hän opiskeli ja harrasti. Niistä ei ollut kuitenkaan auttajaksi, kun hän itse sairastui.

Katseltuaan TV7:n lähetyksiä, hän päätti kokeilla rukousta, hakeutuen kristillisen seurakunnan rukouskokouksiin. Tulos oli, että Jeesus paransi ja Maarit sai Häneltä uuden elämän.

Leena Kataja haastattelee:

Maarit Auvinen: Jeesus vie voiton vaihtoehtohoidoista

Reiki hoidosta wikipedia tietää kirjoittaa näin:

Reiki (jap. Usui Shiki Ryoho, eli Usuin luonnollisen parantamisen menetelmä) on luontaishoitomenetelmä, jonka kehitti japanilainen Mikao Usui (1865–1926) 1920-luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon sekä yleisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen.

Reiki on yksi uskomuslääkintään kuuluvista hoitomuodoista. Reikiin viitataan usein myös käsitteillä "vaihtoehtoinen hoitomuoto" sekä "täydentävä hoitomuoto". Suomessa reiki-menetelmää on opetettu vuodesta 1985 lähtien Monet harrastajat pitävät reikiä myös henkisenä elämänasenteena.

Reikiä on kritisoitu siitä, että siltä puuttuu tieteellinen pohja ja että se on näennäistiedettä. New Age -piireissä reiki on kuitenkin suosittua. Tieteellisten tutkimusten mukaan reikihoidoista ei ole hyötyä.