ohjelmasta

Erikoisohjelma eSpecial - since 2005

Mikä ihmeen eSpecial?

Ohjelma

Erikoisohjelma eSpecial oli makasiinityyppinen, hengellinen, viikottainen, netissä nähtävä videolähetys. Sisältönä uutiset, joita valtamedia ei välitä välittää, haastattelut, musiikkiesitykset, uskoontulokertomukset ja hengelliset puheet. Huumoria ohjelmaan toivat aikoinanaan Aleksi ja Iita nimiset tyypit.

Ohjelma koostui yleensä pääasiassa kolmesta jaksosta: uutiset, haastattelu/lyhyt puhe, kuukauden musiikkivieras.

Historiaa

Rohkeasti erilainen, eSpecial!

Alkuaikojen Netmission eSpecial-logo

Ohjelma sai alkunsa Larsmon Lähetyskodilla keväällä 2005 AD. Reijo "Netmission" Ruotsalainen halusi lähettää kuvallisia lähetyksiä nettiin. Vähän aiemin hän oli lykännyt HM Ojalan käteen viidensadan euron JVC-videokameran, tyyliin "kuvaile tolla". HM Ojala oli kuvaillut jonkin aikaa (eli lähes pienen ikänsä) filmi- ja digikameroilla, mutta elävä kuva oli uutta. Toisaalta hän oli tehnyt jonkin aikaa alueellista ohjelmaa Radio Deihin, jolle oli keksinyt nimen "eSpecial".

Joitakin videolähetyksiä sankarit lähettivät mainittuna keväänä. Syksyllä samana vuonna HM muutti Karjalaan, pastoriksi Tohmajärvelle. Homma ei siihen kaatunut vaan päin vastoin, siitähän se sitten alkoi entistä ehommin, kun mudostui herrasmies-videotiimi Keski-Karjalan alan ja asian harrastajista. Löytyi Reijo (Olli), Esko ja Juha kuvaamaan ja Reijo videomiksamaan, Veikko otti äänet hoitaakseen. Myöhemmin yhdessä HM:n kanssa netissä PalTalk-työssä mukana ollut Leena tuli toiseksi juontajaksi ohjelmaan. Studiota laitettiin, alaa opiskeltiin, harjoiteltiin hommaa -ja laitettiin lähetyksiä nettiin.

e-Special?

Especial on espanjaa ja tarkoittaa erikoista. Special on englantia ja tarkoittaa sitä samaa. Netissä käytetään useasti siellä tapahtuviin toimintoihin viitaten e-kirjainta tarkoituksessa electric eli sähkö(inen), esim. email so. sähköposti, eli nettiposti jne. Joten voi ajatella eSpecial nimen tarkoittavan nettierikoista, erikoisohjelmaa netissä. Evankeliumi, jota ohjelma välittää on erikoista; Jumala rakastaa syntistä ja pelasti meidät erikoisella tavalla poikansa Jeesuksen kautta.

Lähetä terveisiä ohjelman tekijöille