Drept, de la amator la amator / Derecho, de amateur a amateur

Page start up on 07.03.2021_12.10 (UTC + 1 / Paterna, España

Creación propia / Creatie proprie

1)

În limba română / En español .

Admin zice / Admin says:

2)

En español / În limba spaniolă .

Admin dice / Admin says:

Numele meu este Adrian (Ion Adrian Iordache), născut la 29 decembrie 1959 (61 > 62 ani) în Păcureți, Prahova, România, emigrat clandestin în Spania cu puțin înainte de a împlini 44 de de ani (1 decembrie 2003)... zic eu că din motive care țin de conceptul "Legitimă apărare".

Profesia mea liber aleasă a fost cea de șofer de vehicule grele, profesie pe care (din motive pe care nu le explic aici, ci aici) consider că am fost împiedicat să o mai practic, împiedicat astfel să îmi câștig prin intermediul conceptului "Muncă", existența mea și a tot ce ține de mine.

Cu toate că nu am fost și nu sunt mai mult decât un simplu șofer, de azi înainte, tot timpul de care dispun îl voi dedica predării unui "Curs de drept, pentru începători "

Așa cum există o "Biblie pentru copii", de ce nu ar exista și un curs de "Drept pentru copii"?

De fapt, titlul complet ar fi "Curs de drept pentru copii români", dar eu scriind preponderent bilingv, cu cât mai scurt titlul, cu atât mai bine.

În lumea mea, românească, persoanele ca mine se simt (de prin ianuarie 2014) cel mai bine reprezentați politic, de omul politic Elena Udrea. Politica acestui tip de persoane, deranjează, acest mod de gândire intrând... nolens volens, în conflict, cu curente de gândire care au numere mai mari de adepți.

Acestui om politic (Elena Udrea) i se caută de prin 2006, motiv, spre a fi îndepărtat din terenul de joc al politicii, chiar în aceste zile ale lui martie 2021, pândind-o pericolul unei condamnări la închisoare (după informațiile din presă, o condamnare în jur de 8 ani).

Părerea mea (explicată un pic mai pe larg în pagina web mia, Necunoastere juridica) este că la această situație de persecutare a celor ca mine, s-a ajuns (în decursul unui lung timp) din cauza unui înalt grad de "analfabetism juridic".

După cum se va vedea mai departe, acest curs al meu nu începe azi, pregătirea lui a început acum mai bine de 10 ani, dar, din păcate, mai am la dispoziție acest suport pe care îmi așez expunerile bilingve (iar uneori trilingve) doar 5-6 luni.

Dar între timp s-a născut acest OBS Studio care îmi oferă posibilitatea de a înregistra activitatea mea de pe monitorul laptop-ului meu, și voi încerca să profit la maxim de acest scurt timp de coexistență, în acest format, al celor două aplicații: Google Site Clasic + OBS Studio.

Ceea ce fac eu aici merge destul de lent, nu este un curs atractiv, este... muncă, iar dacă stai să te uiți la cineva care zidește, sau la cineva care desfundă (cu unelte de mână pământul) sau prășește porumbul, nu ai cum să găsești ceva atractiv în asta.

Ideea începerii unui curs denumit așa (Curs de drept, pentru copii), mi-a venit ieri (6 martie 2021) după niște căutări pe net, de genul "De ce carti as avea nevoie la inceputul studierii dreptului?", căutare care mi-a scos la suprafață niște dialoguri de prin 2010.

Mi nombre es Adrian (Ion Adrian Iordache), nacido el 29 de diciembre de 1959 (61 > 62 años) en Păcureți, Prahova, Rumanía, emigré clandestinamente a España poco antes de cumplir 44 años (1 de diciembre de 2003) ... digo yo que por motivos relacionados con el concepto de "Legitima defensa".

Mi profesión libremente elegida fue la de conductor de vehículos pesados, profesión que (por razones que no explico aquí, sino aqui) considero que se me impidió ejercer, por lo que se me impidió ganarme a través del concepto denominado "Trabajo", mi existencia y la existencia de todo lo relacionado conmigo.

Aunque no he sido y no soy más que un simple conductor, desde el día de hoy en adelante, todo el tiempo que tengo lo dedicaré a impartir un "Curso de Derecho para principiantes"

Así como hay una "Biblia para niños", ¿por qué no un curso de "Derecho para niños"?

De hecho, el título completo pensaba yo a ser "Curso de derecho para niños rumanos", pero como yo escribo principalmente en formato bilingüe, cuanto más corto sea el título, mejor.

En mi mundo rumano, la gente como yo se siente (desde enero de 2014) la mejor representada políticamente, por la política Elena Udrea. La política de este tipo de gente, molesta a otros, esta forma de pensar entrando ... nolens volens, en conflicto, con corrientes de pensamiento que tienen mayor número de seguidores.

Esta política (Elena Udrea) se le busca desde +/- 2006, motivos para ser apartada del campo de la política, incluso en estos días de marzo de 2021, existiendo el peligro de una pena de prisión (según informes de prensa, una pena de unos 8 años). ).

Mi opinión (explicada un poco más en detalle en la página web mia, Desconocimiento juridico) es que a esta situación de persecución a personas como yo, se alcanzó (mediante un largo periodo de tiempo de empleo a este situación) debido a un alto grado de "analfabetismo jurídico" .

Como verán a continuación, este curso mío no comienza hoy, su preparación comenzó hace más de 10 años, pero, lamentablemente, todavía tengo este soporte en el que coloco mis presentaciones bilingües (y en ocasiones trilingües) únicamente. unos 5-6 meses.

Pero mientras tanto, nació este OBS Studio, que me da la oportunidad de grabar mi... actividad en el monitor de mi portátil, y trataré de aprovechar este poco tiempo de convivencia, en este formato, de las dos aplicaciones. : Google Site Classic + OBS Studio.

Lo que estoy haciendo aquí es bastante lento, no es un curso con nada atractivo, es ... trabajo, y si estás mirando a alguien que hace albañilería, o a alguien que esta cavando la tierra con herramientas manuales o cultivando maíz, no puedes encontrar algo muy atractivo en esto.

La idea de iniciar un supuesto curso (Curso de Derecho, para niños), me vino ayer (6 de marzo de 2021) tras algunas búsquedas en la red, como "¿Qué libros necesitaría al inicio de los estudios de Derecho? ? ", Una búsqueda que yo - saqué a la superficie algunos diálogos de alrededor de 2010.

En internet, alguien preguntaba por el 2010:

In internet, cineva intreba prin anul 2010:

¿Qué libros necesitaría para comenzar a estudiar derecho? .

@Borsec 7:57, 6 Octubre 2010.

¡Hola! Soy nuevo en el foro y estudiante de derecho en el primer año y quiero pedirle que me diga si sabe con qué debo comenzar para comprender mejor el derecho y los términos jurídicos. ¿Con qué libros debería comenzar (es decir, para que todos puedan entender) para poder comprender mejor de qué se trata y en qué materias poner mas interés en la universidad? ¿Es recomendable trabajar en el ámbito jurídico durante la universidad para comprender mejor? Sigo oscilando entre abrazar una carrera de abogado o una de magistrado, pero hasta que me gradúe definitivamente decidiré. ¡Gracias!

<<<<<<<<<<<<<<<<<

MYRA CIMPEAN, Abogado, 18:02, 6 de octubre de 2010

Yo en la escuela secundaria leí de el derecho romano - longinescu. es un libro viejo, perteneció a mis abuelos, ahí es donde me enamoré.

si eres muy joven, de nada sirve estudiar las cosas más difíciles porque no hay suficiente madurez para comprender.

cualquier libro de derecho es interesante pero depende mucho de la edad de la persona, hasta qué punto se entenderá.

xyzt, Usuario, 20:32, 6 de octubre de 2010

@Borsec: obtenga un libro sobre la teoría general del derecho + un diccionario de términos legales. Para empezar, es más que suficiente para darle una descripción general.

luiza2008, Usuario, 21:25, 6 de octubre de 2010

¡Buenas noches y bienvenido! :)

Es bastante difícil, así que para el comienzo del camino recomendar libros de derecho. Pero una idea sería comenzar con un libro sobre derecho civil: la parte general (recomiendo con confianza a Gh. Beleiu), derecho romano y, por último, pero no menos importante, un diccionario de términos jurídicos lo más completo posible. También estoy de acuerdo con las recomendaciones/consejos hechos por el abogado y @xyzt.

Las materias básicas son derecho civil, derecho procesal civil, derecho penal y derecho procesal penal. Con estos te encuentras en cualquier examen (licencia, admisión al Instituto Nacional de la Magistratura, admisión al Colegio de Abogados, SNG, etc.). Esto no significa que los demás no tengan su importancia teórica y/o práctica.

Por supuesto que es recomendable hacer practicas durante la universidad, esto te ayudará mucho a entender los aspectos prácticos y lo que aprendiste "en el acto" por decirlo así.

En los cuatro años de la universidad, tendrás tiempo suficiente para decidir qué elegir hacer después de graduarte: INM o Bufete.

¡Buena suerte! : luck:

De ce carti as avea nevoie la inceputul studierii dreptului? .

@Borsec 7:57, 6 Octombrie 2010.

Salutare! Sunt nou pe forum si student la Drept in primul an si vreau sa va rog sa-mi spuneti daca stiti cu ce trebuie sa incep pt a intelege mai bine dreptul si termenii juridici. Cu ce carti sa incep (adica asa mai pe intelesul tuturor) ca sa inteleg mai bine despre ce este vorba si pe ce materii sa ma bazez in facultate? Este indicat sa lucrez in domeniul juridic in timpul facultatii, ca sa inteleg mai bine? Inca oscilez intre avocatura si magistratura, dar pana voi absolvii facultatea ma voi hotari cu siguranta. Va multumesc!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<


MYRA CIMPEAN, Avocat, 18:02, 6 Octombrie 2010

eu din gimnaziu citeam din dreptul roman - longinescu. este o carte veche, era de-a bunicilor mei, de acolo am prins drag.

daca sunteti foarte tanar, degeaba va apucati sa studiati lucruri mai grele ca nu exista suficienta maturitate pentru a intelege.

orice carte de drept este interesanta dar depinde mult de varsta omului, masura in care va fi inteleasa.


xyzt, Utilizator, 20:32, 6 Octombrie 2010

@Borsec - ia-ti o carte de teoria generala a dreptului + un dictionar de termeni juridici. Pentru inceput e mai mult decat suficient pt a-ti face o imagine de ansamblu.


luiza2008. Utilizator. 21:25, 6 Octombrie 2010

Buna seara si bine ai venit! :)

Este destul de greu, asa pentru inceput de drum sa recomanzi carti de drept. Dar o idee ar fi sa incepi cu o carte de drept civil-partea generala (iti recomand cu incredere Gh. Beleiu),drept roman si nu in ultimul rand un dictionar de termeni juridici cat mai complet. Achiesez si la recomandarile/sfaturile facute de doamna avocat si @xyzt .

Materiile de baza sunt dreptul civil, procesual civil, dreptul penal si procesual penal. Cu acestea te vei intalni la orice examen (licenta, admitere la institutul National al Magistratuii, admitere Barou, SNG etc.). Asta nu inseamna ca celelalte nu isi au importanta lor teoretica si/sau practica.

Bineinteles ca este indicat sa faci practica pe timpul facultatii, acest lucru iti va ajuta foarte mult sa intelegi aspectele practice si ceea ce ai invatat "la fata locului" ca sa ma exprim asa.

In cei patru ani de facultate vei avea suficient timp sa te decizi ce alegi sa faci dupa absolvirea acesteia-INM sau Barou.

Mult succes! :luck:

Admin continua cu a sa introducere la tema:

Urmând eu doar scoala generala obligatorie (anii mei de studiu în cadrul învățământului formal, limitându-se la zece), nu am idee despre cum arată programa de învățământ din școala românească de drept, și pentru a face niște comparații necesare mie, am căutat pe net, ceva manuale, cursuri, dictionare de termeni, legat de asta.

Nu este pentru prima dată când observ că informații care în Spania sunt accesibile și gratuite, la mine în țară sunt (atunci când sunt), greu accesibile și, contra cost, fie că e vorba de Monitorul Oficial, fie că e vorba de Codul Muncii, fie că e vorba de... teoria generala a Dreptului.

Din ce dialoguri am văzut pe net, am înțeles că pe un student român îl costă foarte mulți bani cărțile care îi sunt necesare pentru a studia.

La această introducere (extrem de scurtă față de câte ar fi de spus) să adaug și faptul că la lentoarea acestui curs al meu, se mai adaugă și faptul că... îmi este mai ușor să compun orice text, ori în română, ori în spaniolă, decât să traduc apoi o compoziție făcută în una din cele două limbi, în cealaltă limbă.

Mă ajută foarte mult traducătorul automat, dar în egală măsură, mă și încurcă.

Să mai zic și faptul că sunt mai puțin preocupat de... a apărea bine în fața camerei de luat vederi, decât de ceea ce din cap, prin buricele degetelor care lovesc tastele, am de transmis.

De aproape 10 ani, aproape 20 de ore pe zi le-am dedicat studiului și compoziției în fața calculatorului, aici (în acest improvizat atelier al meu) uneori mănânc, beau apă, mă scarpin în cap, sau fac alte greșeli pe care, în mod sigur, prezentatorii de la televizor sau de pe streaming-urile de pe net, nu le fac.

Să spun de la început că nu mi-ar strica nici un fel de susținere financiară, mai ales pentru că la mine, băgat și ținut într-o perfidă și continuă situație de "șah", balanța financiară are un groaznic și anormal deficit, un deficit pe care un om care își câștigă în mod normal salariul, nu ajunge niciodată să îl aibă.

Eu nu cer de pomană, n-am făcut-o și nu o fac niciodată, ofer niște servicii pe care, cine consideră că e bine să și le însușească pe degeaba, să și le însușească sănătos, iar cine crede că prin contribuția lui plătește pentru niște servicii primite, și utile lui, îi pun la dispoziție numărul meu de cont.

Cu ani mulți în urmă, am văzut în Germania (am și o mică înregistrare video făcută cu telefonul mobil, despre asta, de la fața locului), unde... la niște loturi plantate cu flori, undeva afară din localitate, veneau autoturisme, coborau din ele șoferii lor, își culegeau ce flori doreau, și apoi se îndreptau spre un chioșc special amenajat, unde lăsau (probabil cei care vroiau), banii pentru flori.

Cum evaluau ei prețul, prețul corect, eu n-am idee.

Pe undeva prin paginile mele, mi se pare că am păstrat pe undeva niște prețuri standard pentru pagina de tradus, sau (ca la vechea dactilografie) pentru cuvântul scris, când am să le găsesc am să indic linkul), dar ceea ce fac eu aici nu este doar scris, sau doar tradus, sau doar compus, ci ș scriere în format hipertext, ceea ce face ca treaba să fie mult mai anevoioasă decât în cazul clasicei scrieri.

Atât deocamdată, în materie de introducere.

El admin continua con su introduccion al tema:

Como yo hice solo la escuela general obligatoria (mis años de estudio en educación formal, limitándose a diez), no tengo idea de cómo es el plan de estudios en la escuela de derecho rumana, y para hacer algunas comparaciones necesarias, busqué en la red , algunos libros de texto, cursos, diccionarios de términos, relacionados con eso.

No es la primera vez que noto que información que en España es accesible y gratuita, en mi país es (cuando lo es), de difícil acceso y, de pago, ya sea el Boletín Oficial o el Código del Trabajo, ya sea ... la teoría general del derecho.

Por los diálogos que vi en la red, entendí que un estudiante rumano paga mucho dinero por los libros que necesita para estudiar.

A esta introducción (sumamente corta, frente de lo que necesitaba yo decir) debo agregar el hecho de que a la lentitud de este curso mío, también se auto-agrega el hecho de que ... me es más fácil componer cualquier texto, ya sea en rumano o en español, que luego traducir una composición realizada en uno de los dos idiomas, al otro idioma.

El traductor automático me ayuda mucho, pero también me esta liando.

Permítanme decir también que me preocupa menos ... lo de aparecer bien frente a la cámara, que lo que de mi cabeza, a través de las puntas de los dedos que presionan las teclas, tengo que transmitir.

Desde casi 10 años, he dedicado casi 20 horas diarias a estudiar y componer frente al ordenador, aquí (en este taller improvisado mío) a veces como, bebo agua, me rasco la cabeza o cometo otros errores que, por supuesto, los presentadores de televisión o de streaming no lo hacen.

Permítanme decir desde el principio que no me molestaría ningún tipo de apoyo económico, sobre todo porque para mí, estancado y mantenido en una pérfida y continua situación de "jaque", mi balanza financiera tiene un déficit terrible y anormal, un déficit que un hombre que normalmente gana su salario, nunca llega a tenerlo.

No pido limosna, no lo he hecho y nunca lo hago, ofrezco unos servicios que, quien piensa que es bueno apropiarse sin pagar nada, apropiarse de manera saludable, y quien piensa que con su aporte paga. por algunos servicios recibidos y útiles para él, le proporciono mi número de cuenta.

Hace muchos años, vi en Alemania (también tengo una pequeña grabación de video hecha con mi teléfono móvil, sobre esto, alla enen el lugar), donde ... en algunos lotes plantados con flores, en ún lugar fuera de la localidad, venían autos, sus conductores saliendo de ellos, recogiendo las flores que querían y luego se iban a un quiosco especialmente creado, donde dejaban (probablemente los que querían) el dinero para las flores.

Cómo evaluaron el precio, el precio correcto, no tengo ni idea.

En algún lugar de mis páginas, me parece que he guardado en algún sitio algunos precios estándar para una página a traducir, o (como en la antigua mecanografía) para la palabra escrita, cuando los encuentre les indicaré el enlace), pero lo que hago aquí no es solo escribir, o simplemente traducir, o simplemente componer, sino también escribir en formato de hipertexto, lo que hace el trabajo mucho más difícil que en el caso de la escritura clásica.

Hasta aquí de momento, en lo que se trata de introducción.

(5.985 bytes)