2019.10.25 Amendă dată (ilegal, zic eu) angajatului pentru "depășire timp de lucru"

Creado on 25.10.2019_16.36 (España)

Amendă dată (ilegal, zic eu) angajatului pentru "depășire timp de lucru" / Multado (ilegal, digo yo) un asalariado, por motivo de... superarar el "tiempo de trabajo.

Subiectul dezbătut in pagina de față provine de... aici / El sujeto debatido aqui, en esta misma pagina, proviene desde... aqui.

Colegilor, nu mă mira deloc răspunsurile voastre. Nu am nici cea mai mica intenție de a jigni pe cineva (pentru ca am nevoie de "colegi prieteni" și nu de "colegi dusmani") dar o spun pentru ca altfel... nu câștigăm altitudine ci, tot pierdem, ne tot scufundam. As spune ca România (cu cetățenii ei cu tot), datorită grele moșteniri pe care ne-au lasat-o cei 45 de ani de cruntă izolare în comunism, se scaldă intr-un ocean de "analfabetism juridic", de "ignoranță juridica", și nu as spune prin asta nici un ne-adevăr (ba din contra. Eu sunt stabilit în Spania din 2003, plecasem (după ce timp de 23 de ani profesasem în tara mea soferia) sa fiu cât mai departe de un sistem cu care nu am fost niciodată compatibil, plecasem cât am putut mai departe (peste 3000 de km) dar în scurt timp sistemul de care mă depărtasem s-a revărsat de așa natură încât m-am trezit cu același ambient profesional ca acasă... deși nu mai eram (și nu sunt) acasă.

În comparație cu România, Spania stă pe un "zăcământ informațional" (atât clasic cât și digital) infinit mai bogat. Am muncit enorm ca sa arăt lumii mele românești parte din ce Occidentul are în plus (față de tarile din fostul lagăr comunist) în materie de... materie juridică, dar tocmai zilele trecute "domnul Facebook" mi-a declarat linkul respectiv a fi un fel de "persona non grata", așa ca de moment...nu am cum să vă arăt decât o poză, prin care Facebook-ul m-a anunțat ca publicația mea nu va mai vedea lumina tiparului lui.

Paradoxul este, ca și lumea sofereasca occidentală în general dar cea spaniolă în particular, cu tot "muntele" de informație juridică pe care stă, cade în aceeași plasă ca și lumea sofereasca românească, care este (din punctul de vedere al "zăcământului informational") ca și la curul gol.

Intre ianuarie 2004 și ianuarie 2008 am lucrat în Spania, ca "emigrant clandestin (fără acte legale) prin grădinărit, prin construcții, urmărind atent încercarea CEE, devenită apoi CE și apoi UE, de a transforma șoferia de la un stadiu informal + non-formal la un stadiu formal, studiind cu atenție atât... pe atunci nou-nascuta Directiva 15/2002 CEE, cât și pe atunci nou-nascutul Regulament 561/2006 CE. Coroborand astea cu Legislația Muncii (Derecho Laboral) din tara mea gazdă, am luat hotărârea de a mă întoarce în profesia mea de suflet în 7 ianuarie 2008, chiar în ziua de "Sfântul Ion" care este și ziua celui de-ale doilea nume al meu. Am luat decizia asta cu inima destul de strânsă