Episode VIII. Orientacion

Page start up on 27.03.2021_00.37 (UTC+1 / Paterna, España

Porque algunos seres humanos tienen necesidad de Derecho? Por el mero hecho que hay seres humanos que aman el equilibrio.

El derecho perfecto es... equilibrio perfecto.

El ser humano es como este hombre que tengo yo desde hace muchos años en la foto de perfil de mi cuenta de Google, un hombre que anda sobre la cuerda floja.

La vida misma es una cuerda floja, aunque no le tenemos siempre esta consideración, y cada uno de nosotros estamos otro acróbata que anda sobre ella.

El desequilibrio se gana muy fácil, sin ningún esfuerzo, pero el equilibrio siempre cuesta. mucho esfuerzo.

Referente al equilibrio mecánico encontramos estos dichos:

"El equilibrio mecánico es un estado estacionario en el que se cumple alguna de estas dos condiciones:

Un sistema está en total o parcial equilibrio mecánico cuando la suma de fuerzas y momentos sobre cada partícula del sistema es cero.

Un sistema está en equilibrio mecánico si su posición en el espacio de configuración es un punto en el que el gradiente de energía potencial es cero (0).

La segunda definición es más general y útil, especialmente en mecánica de medios continuos".

Pues, en mi opinión el Derecho esta verdaderamente representado por un triangulo rectangular, y todo el triangulo que no es rectangular o es agudo, o es obtuso (en diferentes grados) pero recto solo es el recto.

Encontrar la rectitud humana, no es fácil.

La búsqueda de este tipo de equilibrio es semejante (es idéntico) a la actividad denominada "orientación".

Pues, si la "orientación deporte" es un juego (y lo esta jugando solo el que quiere), con esta "cuerda floja" denominada "vida" no es un simple juego sino es el mas serio juego entre juegos.

Obtener este tipo de rectitud, de equilibrio, se necesita mas cultura que se requiere para obtener un titulo de gran culturista.

Pero si para llegar a ser un gran culturista físico, hay que "consumir" mucha "cultura física", para ser recto se necesita un consumo muy grande de "cultura jurídica".

El camino desde el desequilibrio (desde lo de ser una persona desequilibrada) hasta ser una persona suficientemente equilibrada, es muy largo y difícil, pero... cuidado, que no es un camino fisico (como vemos en las películas chinas, sino un camino mental.

Si para llegar a ser un culturista tienes que "consumir" monton de gimnastica fisica, para obtener rectitud humana tienes que "consumir" montón de gimnastica mental

De ce unele dintre ființele umane au nevoie de Drept? Pentru simplul fapt că există ființe umane care iubesc echilibrul.

Dreptul perfect este ... echilibru perfect. Drept sau echilibrat, este totuna.

Ființa umană este ca cea pe care o am eu de mulți ani la fotografia de profil a contului meu Google, cea care merge pe o frânghie.

Viața însăși este o frânghie, deși nu îi acordăm tot timpul această considerație (ci doar atunci când ne doare) și fiecare dintre noi este câte un alt acrobat care merge pe ea.

Dezechilibrul se câștigă foarte ușor (fără niciun efort) dar echilibrul costă întotdeauna. foarte mult efort.

În ceea ce privește echilibrul mecanic, găsim despre el aceste cuvinte:

„Echilibrul mecanic reprezintă un stadiu staționar, caz în care este îndeplinită una dintre aceste două condiții:

- Un sistem se află în echilibru mecanic total sau parțial atunci când suma forțelor și momentelor de pe fiecare particulă a sistemului este zero.

- Un sistem este în echilibru mecanic dacă poziția sa în spațiul de configurație este un punct în care gradientul de energie potențială este zero (0).

A doua definiție este mai generală și mai utilă, mai ales în mecanica continuumului"

Ei bine, în opinia mea, Dreptul este cu adevărat reprezentat de un triunghi drept(unghiular), iar toate celelalte triunghiuri care nu sunt dreptunghiulare, sunt ori ascutite, ori obtuze (în diferite grade), dar drept este doar dreeptul.

Găsirea rectitudinii umane nu este o treabă ușoară.

Căutarea acestui tip de echilibru este similar (este identic) cu activitatea numită „orientare”.

Ei bine, dacă „orientarea sportivâ” este un joc (și doar cel care vrea îl joacă), cu această „coardă slab întinsă” numită „viață”, nu este de loc un joc simplu, ci este cel mai serios joc între jocuri.

Pentru a obține acest tip de rectitudine, de echilibru, este nevoie de mai multă cultură decât se necesită pentru a se obține un titlu de mare culturist.

Dar dacă pentru a deveni un mare culturist fizic, trebuie să „consumi” multă „cultură fizică”, pentru a fi în poziție verticală ai nevoie de un consum foarte mare de „cultură juridică”.

Calea de la a fi dezechilibrat (de la a fi o persoană dezechilibrată) la a fi o persoană suficient de echilibrată, este foarte lungă și dificilă, dar ... atenție, nu este o cale fizică (așa cum vedem prin filmele chinezești, ci este o cale mentală.

Dacă pentru a deveni culturist trebuie să „consumi” multă gimnastică fizică, pentru a obține suficientă rectitudine umană (cât să nu te pună la pământ nici un vânt, trebuie să „consumi” multă gimnastică mentală.

Omul (cultivat) și arborele (cultivat), pentru a fi drepți, trebuie să fie foarte bine orientați (de către cei care știu să orienteze).

El hombre (cultivado) y el arbol (cultivado), para ser rectos tienen que ser muy bien orientado (por los que saben orientar).

Orientarea este acțiunea de localizare sau recunoaștere a spațiului înconjurător (orientare spațială) și localizare în timp (orientare temporală). Cuvântul orientare provine din cuvântul „oriente” (punctul cardinal estic, unde răsare soarele). Există și orientarea în modul sport. Orientarea este un sport în care fiecare participant efectuează o cursă individuală sau colectivă cronometrată cu ajutorul unei hărți. Această hartă este specifică acestui sport în care sunt marcate anumite controale care trebuie trecute prin care sunt secrete și nu sunt cunoscute de alergător înainte de a începe cursa. În general, există trasee diferite în același eveniment. În plus, fiecare alergător își poate lua propriul traseu pentru a naviga între comenzi folosind diferite metode de navigare. Alergătorii folosesc adesea o busolă pentru a facilita navigarea pe diferite terenuri. Cea mai cunoscută și practicată modalitate a acestui sport sunt cursele pe jos, deși există și alte modalități de orientare, cum ar fi O-BM.

Index

1 Orientarea animalelor

2 Metode de orientare

3 Îndrumarea în carieră

4 Orientarea sexuală

5 Orientarea ca sport

6 Legături externe

Orientarea animalelor

Articol principal: Migrația animalelor

Metode de orientare

Prin utilizarea busolei.

Determinarea meridianului (linia nord-sud) prin intermediul umbrei produse în timpul zilei, cu ajutorul unui ceas. Pentru a face acest lucru, un ceas analogic este aranjat orizontal, iar orarul se face să coincidă cu direcția în care se află soarele în acel moment: direcția sudică (în cea mai mare parte a emisferei nordice - spre nordul tropicelor) sau nord (în cea mai mare parte a emisferei sudice -sudul tropicelor) va fi în bisectoarea unghiului format de mâna orelor cu ora 12. În zona intertropicală a ambelor emisfere, direcția va varia în funcție de ora an și în anumite momente nu există umbră nici una.

Localizarea stelei polare (emisfera nordică) sau a Crucii sudice (emisfera sudică). În zona intertropicală este posibil să vedem ambele.

Vezi și: Echinocțiul, Solstițiul, Trandafirul busolei, Orizontul și Sfera cerească.

Prin mușchiul copacilor (în emisfera nordică crește pe partea de nord și în emisfera sudică pe partea de sud).

Orientare profesională

Articol principal: Ghidare în carieră

Vezi și: Teorii ale alegerii profesionale

Orientarea sexuală

Articol principal: Orientare sexuală

Orientarea ca sport

Articol principal: Orientare (sport)

linkuri externe

Orientación de los animales

Artículo principal: Migración animal

Métodos de orientación

Mediante uso de la brújula.

Determinando el meridiano (línea norte-sur) mediante la sombra producida durante el día, con la ayuda de un reloj. Para ello se dispone horizontalmente un reloj analógico y se hace coincidir la aguja horaria con la dirección donde se encuentra el sol en ese momento: la dirección sur (en la mayor parte del hemisferio norte -al norte del trópico-) o norte (en la mayor parte del hemisferio sur -al sur del trópico-) quedará en la bisectriz del ángulo que forma la aguja horaria con las 12. En la zona intertropical de ambos hemisferios la dirección variará según la época del año y en determinados momentos no se produce sombra ninguna.

Localizando la estrella polar (hemisferio norte) o la Cruz del Sur (hemisferio sur). En la zona intertropical es posible ver ambas.

Véanse también: Equinoccio, Solsticio, Rosa de los vientos, Horizonte y Esfera celeste.

Por el musgo de los árboles (en el hemisferio norte crece en la cara norte y en el hemisferio sur en la cara sur).

Orientación profesional

Artículo principal: Orientación profesional

Véase también: Teorías de la Elección Vocacional

Orientación sexual

Artículo principal: Orientación sexual

La orientación como deporte

Artículo principal: Orientación (deporte).

(2.575 bytes)