Huoltajalle lapsen koulunkäynnin ja hyvinvoinnin tukemiseen

Materiaaleja huoltajille

Monet toimijat ovat tuottaneet hyviä materiaaleja koulunkäyntiin liittyen suoraan huoltajille.  

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton runsaat materiaalipaketit huoltajille:

Koulu alkaa - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)

Elämää yläkoululaisen kanssa - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)


Vanhempainliiton materiaaleja huoltajille:

Koulu alkaa - Opas ekaluokkalaisen vanhemmalle - Vanhempainliiton materiaali

Tervetuloa yläkouluun - Vanhempainliiton materiaalia

Vanhempaintoiminta - turvaverkkoja lasten ja nuorten ympärille


Hyvinvoiva perhe -menetelmäsivusto tukee vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta, vahvistaa etenkin lasten itsetuntoa ja tarjoaa vanhemmille vinkkejä perheen arjen helpottamiseksi. 


Erityisvoimia.fi-sivustolle on koottu materiaalia, joka auttaa ymmärtämään oman lapsen haastavaa käytöstä paremmin sekä neuvoo, miten arkea voi saada toimivammaksi ja vähemmän kuormittavaksi.

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore antaa kolme vinkkiä murrosikäisten vanhemmille siitä, miten pärjätä oman nuorensa kanssa. (Kesto 5:01)

Sivuston tarkoituksena on lisätä nepsy-ymmärrystä ja antaa käytännön tukea. Näkökulmana on erityisesti lapset ja nuoret sekä heidän perheensä ja heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset. Sivustolla esitellään erilaisia tukikeinoja, joista hyötyvät ensisijaisesti nepsy-piirteiset lapset ja heidän perheensä, mutta niistä on varmasti apua kaikille erilaisissa käyttäytymisen haasteissa. 

Janne Vikki, isä ja psykoterapeutti luennoi webinaaritallenteella aiheesta Lapsen tunnesäätelyn tukeminen vanhempana. Luennon sisältöinä mm. Mitä toimiva tunnesäätely on? Biologian vaikutus tunnesäätelyyn, Vanhemman rooli lapsen tunnesäätelyssä. (Kesto 1:00)

Pia Ilves, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja luennoi webinaaritallenteella aiheesta Lasten ja nuorten tunnetaitojen tukeminen

(Kesto 22:41).

Lastenpsykiatri (evl), LT Riikka Riihonen antaa webinaaritallenteella keinoja lasten kiukun käsittelyyn lapsiperheissä esiintyvien tyypillisten tilanteiden kautta. (Kesto 1:01)

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore kertoo miksi lapselle ja nuorelle ei kannata huutaa takaisin. Nuoren ärjyminen ja huutaminen kertoo keinottomuudesta. Jos aikuinen menee tähän mukaan, se kertoo aikuisen omasta keinottomuudesta. (Kesto 6:52)