Kaikille yhteinen koulu -
Jokainen koulupäivä on tärkeä


Tervetuloa! Haluamme tällä sivustolla innostaa kouluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Olemme koonneet sivustolle valikoitua taustatietoa sekä hyväksi havaittuja materiaaleja koulujen hyödynnettäväksi. Sivusto rakentuu yllä näkyvien hyvinvoinnin periaatteiden mukaisesti. Jotta varmistetaan hyvät oppimistulokset, oppilaiden kouluhyvinvointi sekä henkilöstön työhyvinvointi, kaikkien hyvinvoinnin osa-alueiden on toteuduttava tasapainoisesti. Hyvinvoinnin periaatteista voi lukea tarkemmin sisällysluettelon alta.

Kiitos, kun tulit sivuillemme!

Yhteistyö ja luottamus - näille tekijöille rakentuu hyvinvointityö kouluissa. Hyvinvointi puolestaan luo perustan oppimiselle. 


Yhteiskunnan muuttuessa ja ymmärryksen lisääntyessä myös käsitys koulun roolista muuttuu. Ymmärrämme jo, että tulevaisuustaitoihin kuuluvat kyky osata ajatella kriittisesti, olla aktiivinen ja tulla toimeen toisten ja itsensä kanssa. Entistä vahvemmin meidän tulisi huomioida myös, että tulevaisuuden tekijöitä kasvattaessamme meidän tulee tulee pystyä tukemaan myönteisiä tunteita, ihmissuhteita ja merkityksellisyyden kokemusta lapsissa ja nuorissa. Jotta pystymme kouluna vastaamaan uusiin haasteisiin, joudumme pohtimaan kysymyksiä, kuten mihin koulun tulisi ensisijaisesti ja tässä hetkessä keskittyä ja vaikuttaa? Miten juuri meidän koulussamme tuetaan suotuisan ilmapiiriin kehittymistä? Entä kuulumisen tunteen vahvistumista

Esittelemämme viitekehyksen (kuva yllä) kautta toivomme hyvinvointityön kouluissa vahvistuvan ja siihen liittyvien hyvien käytänteiden monipuolistuvan, sillä ilman vahvaa hyvinvointia oppiminen sekä tavoiteltu kasvu ja kehitys estyvätViitekehyksen avulla voi käydä keskustelua eri ammattiryhmien roolista hyvinvoinnin vahvistamisessa koulussa, käsitteellistää ja sanoittaa konkreettista toimintaa sekä varmistaa kokonaisuuden tasapainoisuus. On tärkeää luoda yhteistä ymmärrystä siitä, kuinka meidän koulussamme asioista ajatellaan ja miten arvoja tehdään arjessa todeksi. Yhteistyön ja luottamuksen edistäminen kuuluvat kaikille!  

Viitekehys keskittyy oppilaiden hyvinvointiin. On kuitenkin tärkeää ymmärtää myös, millaisista tekijöistä käsin hyvinvointityö on aikuisille mahdollista. Aikuisten väliseen yhteistyöhön ja luottamukseen on syytä panostaa, jotta lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen mahdollistuu.

Sivuston tekijöihin ja syntyhistoriaan voit tutustua Yhteystiedot ja palaute -sivulla.