Nieuws 2017

Dag van de dialoog Delft: 6 november 2017

Ieder is van harte welkom om mee te praten over het thema 'SAMEN (-wonen,-leven,-werken)'.

Zie de Nieuwsbrief van 21 september en Delft in dialoog.

Het geluid van vrijheid: muziek, poëzie en persoonlijke verhalen

Op 11 mei 2017 organiseert het platform Bruggen Bouwen Delft Het geluid van vrijheid. De avond vindt plaats in de Lutherse Kerk, Noordeinde 4, 20.00-21.30 uur. O.a. Salem Kafa, Syrische dichter (zie foto), en Ton van Graas, accordeonist, laten hun geluid van vrijheid horen.

Het platform organiseert deze avond in de maand van de (gast)vrijheid. "We noemen het ook wel een waarden-volle ontmoeting. Vrijheid is één van de universele waarden. Geen mens kan leven zonder een vorm van vrijheid. Hoe we deze waarde temidden van andere mensen invullen, dat is persoonlijk. Vrijheid van geweten, van (on)geloof, vrijheid van huidskleur, geslacht. Van zijn en geest, ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Die verhalen horen we graag op 11 mei in 'het geluid van vrijheid," aldus de organisatie.

Salem Kafa

Welkom aan Tafel 2017

In mei organiseert BBD voor de derde keer Welkom aan tafel. Delftenaren eten samen om elkaar beter te leren kennen. Dit jaar zijn er weer meer Tafels dan voorgaande jaren die u uitnodigen. Elke Tafel heeft zijn eigen locatie, datum en tijdstip. U bent vrij om aan één of meerdere Tafels aan te schuiven. Mail naar uw voorkeur met naam en telefoonnummer.

Uitslag bruggen bouwen wedstrijd

De uitslag van de wedstrijd bruggen bouwen voor kinderen staat in Nieuwsbrief 28 die ook te vinden is op de pagina met alle nieuwsbrieven.

Burgemeester ondertekent manifest

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft het manifest 'Delft, stad van verbinding' ondertekend namens het college van Burgemeester en Wethouders. Hier staat er meer over.

De lijst met ondertekenaars groeit.

Als u ook wilt ondertekenen namens een organisatie of als burger van Delft stuur een mailtje naar bruggenbouwendelft@xs4all.nl.

Al aardig wat kinderen hebben een brug gemaakt of getekend. Welfies en bruggen van kinderen zijn welkom op het zelfde mailadres.

Verbinding op de markt: 11 maart 2017

Op 11 maart zijn we met het manifest op de Delftse markt vanaf 12 uur bij het beeld van Hugo de Groot. We overhandigen u graag een exemplaar en gaan ook graag met u in gesprek.

Manifest: Delft, stad van verbinding

In de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart 2017 hebben Delftenaren afkomstig van een aantal organisaties het manifest 'Delft stad van verbinding' uitgebracht. De tekst van het manifest staat hier en is hier te downloaden.

Onderteken mee

Wilt u namens een organisatie of als burger van Delft ook het manifest ondertekenen? Mail naar bruggenbouwendelft@xs4all.nl en wij vermelden uw naam hier op onze website.

Maak een Welfie

Met één of meerdere Delftenaren op de foto, een selfie, ongeacht politieke

voorkeur, levensbeschouwing, geslacht of leeftijd. Mail de foto met een zeer kort verhaal (3/4 regels) wie jullie zijn en wat de verbinding is. Op onze website en Facebook-pagina laten we de ‘Welfies’ zien als symbool van verbinding.

Kinderen bouwen bruggen

Wij roepen kinderen op om een brug te bouwen, te tekenen of schilderen en een foto daarvan naar ons te sturen. Alle inzendingen laten we op onze Facebookpagina zien en een paar op onze website. Wij verloten 3 grote Lego-dozen!

Laten we voor een toekomst kiezen waarin we samen leven

Laten we samen bouwen aan onze vrijheid

Laten we staan voor een menswaardige en rechtvaardige samenleving

Zo bijzonder dit geluid: jihad van de liefde

De tekst staat hier op onze site