Jonas Slaats

'De waarheid wordt te weinig gezocht, de liefde te weinig gevonden'

Over Jonas Slaats | 2 oktober te gast in Delft

"Een cultuur die alles afvlakt en die doet alsof het hoogste ideaal het genoeg hebben van luxe is…"

Als theoloog, antropoloog én filosoof zet Jonas Slaats zich in om meer spiritualiteit, meer bezieling in onze omgeving te krijgen. "Mijn engagement in de maatschappij en politiek vertrekt vanuit bezieling," legt Jonas uit. "Die bezieling komt te weinig aan bod in onze materialistische en snelle maatschappij.” (...) "De waarheid wordt te weinig gezocht. De mensen blijven teveel aan de oppervlakte. Het gaat om de waarheid die van binnenuit geleefd wordt, van hart tot hart, van ziel tot ziel."

Jonas weet zich vanuit zijn christelijke achtergrond al jarenlang geïnspireerd door andere religies en is een diepgaande ontmoeting met de Islam aangegaan. Naar aanleiding hiervan schreef hij het boek 'Halal Monk', waarin hij een leerzame, inspirerende en hoopgevende ontmoeting toont met vele, vele moslims die allen - op de een of andere manier en verspreid over de hele aardbol - een invloedrijke rol spelen in de 'moslimwereld’.

Het boek is via Kobo als e-reader te bestellen voor slechts € 4,-. Het is prachtig toegankelijk geschreven. Hubertus Bahorie: "Ik denk dat we heel blij mogen zijn met deze gast; niet alleen als publiekstrekker, maar ook als een navolgbare, inspirerende en ervaren bruggenbouwer!”.

https://www.youtube.com/watch?v=tRvFPmyzLeo&feature=share

Voor meer informatie zie bio op zijn website