Weerklank groepswandelingen

Hedwig Van Rossem (deelnemer wandeling 19 februari 2023) :
"De wandeling is een aanwinst voor Halle. Hopelijk maken meer mensen kennis met deze themawandeling. Ze ontdekken een onderbelichte geschiedenis."

Marleen Bergen (deelnemer wandeling 27 februari 2023):
"Geen tropische temperaturen voor onze koloniale wandeling, het was berekoud vandaag. Maar het werd olv een bijzonder goed gedocumenteerde Stef - en het waakzaam oog van Cardijn - een  bijzonder interessante ontdekkingstocht naar onvermoede relicten uit het koloniale verleden. Een zwarte koning in het zijportaal van de basiliek, een olifant op de markt, beelden in het stadspark, een uitkijktoren aan de vaart,  straatnamen van koloniale 'helden'... we lopen er voortaan niet meer gewoon aan voorbij. Bedankt , Stef, voor de boeiende stadswandeling!

PS: voor wie er niet bij kon zijn: in het toerismekantoor op de markt in Halle kan je de informatieve folder Langs koloniale sporen in Halle gratis ophalen. Er is een wandel- en een fietstocht uitgestippeld."

Echtpaar uit  Lembeek (deelnemers op woensdag  19 april):
"Interessante wandeling langs diverse sporen die ons iets te vertellen hebben over ons verleden. Wat gezegd werd over Victor Brien gaan we zelf eens van naderbij bekijken bij gelegenheid. We wonen in Lembeek maar nog niet gehoord van Victor Brien."

 
Aankondiging :
"Halle doet nu zondag 23 april mee aan de Erfgoeddag. Met het thema 'Beestig!' staat de Erfgoeddag dit jaar in het teken van dieren. Het hele dierenrijk komt aan bod."

https://www.editiepajot.com/regios/7/articles/77468

Zondag 23 april  - Wandel als een olifant

"Wandel als een olifant', is een wijsheid uit India. Wat ontdekken we als we deze wijsheid serieus nemen? Tegen de achtergrond van de evenementen nu zondag 23 april 2023 in Halle - de Erfgoeddag met thema 'Beestig', Koopzondag en het Hyacintenfestival - kan je ook gratis deelnemen aan de stadswandeling langs koloniale sporen in Halle met bijzondere aandacht voor de olifant. Start om 15 uur aan het Toerismekantoor op de Grote Markt. Geen reservatie vooraf nodig."

Olga Van Oost, directeur van FARO : "Het thema 'Beestig’ bood een gevarieerd en actief programma dat alle leeftijden aansprak. Deze editie van Erfgoeddag maakt duidelijk dat cultureel erfgoed mensen raakt.  Alle lof voor de deelnemende organisaties, die op een creatieve, innovatieve en vaak kritische manier activiteiten ontwikkelden rond beestig erfgoed!” 

Aankondiging wandeling zondag 21 mei 
Hoeveel van de Canon van Vlaanderen zit er in de stadswandeling langs koloniale sporen in Halle ? Spoiler : op  elk van de zeven plekken waar deze historische wandeling halt houdt ! Ontdek het op zondag 21 mei. Start om aan de koloniale beelden in het Albertpark te Halle om 15 uur.  Deelname aan deze gegidste wandeling is gratis.

Wandel als een olifant

Een wandeling van Dekoloniseer Halle inspireerde Nicole Van Overstraeten tot het schrijven van een bijzonder gedicht en een extra tekst; lees hier het gedicht en de tekst.