LLAR D'INFANTS

Tramesa 25 de maig

Repte 1 - A cantar i ballar!

La primera proposta que us fem avui és cantar i ballar aquestes dues cançons que de ben segur que els hi sonen als nens i nenes!

“Hola, digues com estàs?

(Aquesta cançó és pot personalitzar dient el nom del nen o nena o els noms dels infants de la classe).

“El Pica-soques”

Repte 2 - Joc simbòlic

El joc simbòlic és un tipus de joc que acostuma a iniciar-se cap als 2 anys d’edat quan es comença a desenvolupar la funció simbòlica, i domina fins als 7 anys aproximadament. És el joc de “fer com si…” i es basa en la imitació, simulació i representació de situacions quotidianes pels infants. Per exemple, faig com si fos el papa o com si fos un gat, faig com si estigués donant de menjar a una nina, com si parlés per telèfon… Implica sovint poder jugar a la vegada amb la realitat i la ficció, simular o representar situacions, objectes i/o persones que no són allà en aquell moment.

Aquesta setmana us proposem crear un racó de joc simbòlic a casa.

Quins racons de joc simbòlic podem muntar:

  • La cuineta: la podem construir amb una caixa de cartró i quatre utensilis de cuina vells que tinguem per casa (olles o paelles petites, plats de plàstic, coberts, un davantal…).

  • La caseta: podem construir un raconet amb nines i objectes per tenir-ne cura (un biberó, un llitet per fer-les dormir, roba per vestir-les i desvestir-les…).

  • El tocador (podem posar sobre una tauleta un mirall, una pinta o un raspall, unes pinces o gomes pel cabell, pots buits de cremes o mascaretes, un pot de sabor buit…).

Repte 3 - El monstre de colors!

Aquesta setmana us animem a escoltar de nou el conte “El Monstre de colors”. Un cop l’hem explicat els podem demanar als infants si volen pintar el monstre de colors i quin dels monstres volen pintar (el que està content, trist, enfadat, el que té por, el que està calmat o l’enamorat). Als infants més grans que ja tenen llenguatge verbal, els podem preguntar per què han triat el monstre que han triat.

Llavors, ja podem pintar el monstre que hem triat del color que li pertoca. Ho podem fer amb ceres, colors, retoladors... o el que tingueu per casa!

Rebreu al vostre correu electrònic els dibuixos del monstre de colors per pintar.

Si ens ve de gust també podem fer una ampolla de la calma, per utilitzar en aquells moments que els infants es poden sentir més nerviosos, agitats o enfadats. És un material que podem elaborar amb els nens i nenes, posant dins d’una ampolla de plàstic aigua calenta, purpurina i cola blanca.

Com es construeix?

  1. Introduïm l’aigua calenta dins l’ampolla i barregem dues cullerades de cola blanca. Barregem bé fins que la cola es dissolgui amb l’aigua.

  2. Afegim la purpurina del color o colors que vulguem.

  3. Tapem l’ampolla i segellem el tap amb cola perquè no es pugui obrir.

Com funciona?

Quan l’infant està enfadat, nerviós o enrabiat li podem oferir l’ampolla de la calma. L’hem d’agitar-la fort i observar com la purpurina es va movent per l’aigua i, mica en mica, va baixant cap al fons de l’ampolla. El fet d’observar el moviment de la purpurina, pot transportar a l’infant a un estat de calma i serenor. Cal tenir en compte, però, que cada infant pot respondre d’una manera diferent davant aquesta proposta i que el primer dia potser no aconseguim veure el resultat esperat.

Repte 4 - Fem psicomotricitat!

És hora de moure’ns una mica, conèixer millor el nostre cos i practicar les habilitats motrius! Podem fer salts amb els peus junts, anar de puntetes, a peu coix… i els més agosarats poden provar de saltar a peu coix!! En aquestes edats és possible que encara els costi mantenir l’equilibri sobre un sol peu, així que caldrà una mica de paciència i pràctica!

Si ho volem, podem marcar un circuit al terra amb cinta adhesiva per practicar aquestes habilitats.

Repte 5 - Quina tela!

Aquesta proposta consisteix en jugar amb teles de diferents colors, mides i textures. És una activitat que requereix moviment i també afavoreix la descoberta i el desenvolupament sensorial.

Totes aquelles teles que trobeu per casa seran útils! Les posem a l’abast de l’infant i deixem volar la nostra i la seva imaginació!

Poden sorgir jocs com ara:

  • Posar i treure les teles de dins de pots.

  • Amagar-se i fer “Taaat”

  • Desplaçar-se, asseient l’infant sobre la tela i tibant-lo a poc a poc.

  • Fer volar les teles, tot llençant-les enlaire.

Durant l’activitat podem posar una música tranquil·la, per tal d’aconseguir un ambient de joc tranquil i relaxat.

Que us divertiu!

Repte 6 - Seré capaç!

Us proposem practicar aquests nous hàbits d’autonomia:

Avions, ens ensenyeu com recolliu les joguines de casa?

Bicicletes, ens ensenyeu com us renteu les dents?

També podem continuar practicant els hàbits d’autonomia proposats anteriorment. Molts ànims nens i nenes!



No oblideu de mirar el correu, trobareu l'enllaç amb el recull d'imatges de la setmana passada. Us animem també a enviar-ne més durant aquesta setmana!