NÆRING OG SAMFUNN

Trondheim står sterkt som teknologi og kunnskapsby. Regjeringen besluttet på starten av året en samlet bynær utbygging av NTNUs campus for inntil ni milliarder statlige kroner. Et tett plansamarbeid ble etablert mellom kommunen og NTNU. Samtidig med startskuddet for samlingen av byintegrert campus nådde Trondheim denne gangen fram med søknaden til EUs Horisont 2020 program om å bli smartby. I løpet av året ble +CityxChange med over 30 internasjonale partnere offisielt startet. Omdømmebarometeret for storbyregionene viser at Trondheimsregionen beholder sin posisjon som den mest attraktive storbyregionen. 91 prosent av respondentene anser Trondheimsregionen som et bra sted å ta høyere utdanning og 80 prosent mener at regionen har gode forskningsmiljøer.

Økonomi

Årsregnskapet for næring og samfunn viser et mindreforbruk på 1,3 millioner kroner. Dette utgjør 6,2 prosent av driftsbudsjettet på 21 millioner kroner. Hovedårsaken til mindreforbruket ligger i prosjektet Smart Green Region.

Personal

Stab kultur og næring hadde 21 ansatte i til sammen 18 årsverk. 14 kvinner og sju menn. Staben hadde et sykefravær på 7,5 prosent.

Mål og resultater

Tjenesteområdet næring og samfunn er organisatorisk tilknyttet virksomhetsområdet Kultur og næring. I kommuneplanens samfunnsdel har dette virksomhetsområdet hovedansvar for følgende delmål:

  • 1.3 2020 er Trondheim Norges mest attraktive by for studenter og forskere
  • 1.4 I 2020 er rammevilkårene for byens utdannings- og forskningsmiljøer styrket
  • 1.5 I 2020 skjer Trondheimsregionens vekst og verdiskaping i et samvirke mellom forskning, kultur, næringsliv og offentlig sektor
  • 3.7 I 2020 er byens ulike arenaer tilrettelagt for mangfoldet i befolkningen
  • 4.6 I 2020 deltar kulturlivet, næringslivet og frivillige organisasjoner sammen med kommunen i utviklingen av bysamfunnet

I tillegg er tjenesteområdet bidragsyter til flere av de øvrige delmålene i kommuneplanens samfunnsdel.

Her finner du periodemål og resultater