MILJØ, LANDBRUKS OG LABORATORIETJENESTER

Vi begynner å få data for at klimagassutslippene i byen er på veg ned. Den lokale luftkvaliteten er fortsatt god etter intensivt renhold og støvdemping. Noen sårbare arter er styrket gjennom restaurerings og bevaringstiltak. Vitaliseringsprosjektene for bryggene langs Kjøpmannsgata og veiter og gårdsrom har skapt større forståelse for kulturminnenes verdi, økt kompetansen og gitt økt aktivitet i Midtbyen. For å ivareta miljø- og folkehelsehensyn er det avgjørende at miljø- og folkehelse er en viktig premiss i all areal- og transportplanlegging.

Analysesenteret dekker Trondheim kommunes behov for laboratorietjenester innen vann, mat, miljø og inneklima. Enheten er også underleverandør for det kommunale aksjeselskapet LabTjenester AS som selger tjenester til det private marked. Laboratorietjenester er viktig i den kommunale beredskapen og nasjonalt for overvåkning av radioaktivitet.

Økonomi

Miljøenheten fikk et mindreforbruk i forhold til budsjett på 4,2 millioner kroner i 2018. Mindreforbruket skyldes hovedsakelig at enheten hadde vakanser og at det har tatt noe tid å sette i gang flere av klimatiltakene. Analysesenteret fikk i 2018 et merforbruk på 5,7 millioner kroner noe som er 2,2 millioner kroner dårligere enn resultatet i 2017. Resultatforverringen skyldes lavere salg av analysetjenester enn i 2017 og redusert nettobudsjett uten at kostnadene har blitt tilsvarende redusert.

Personal

Sykefraværet til tjenesteområdet har gått noe opp sammenlignet med 2017.

Les mer om personal

Mål og resultater

Området har bidratt til følgende delmål i kommuneplanens samfunnsdel:

  • I 2020 skal Trondheim være et lavenergisamfunn
  • I 2020 skal Trondheim ha en fysisk byutforming som fremmer livskvalitet og helse
  • I 2020 skal Trondheim ha en bærekraftig forvaltning av naturmiljø og areal
  • I 2020 har Trondheim et levende bysentrum
  • I 2020 har Trondheim god beredskap i forhold til samfunnssikkerhet

Les mer om mål og resultater for tjenesteområdet.