Lucrator mobil

Definitie conforma Directivei 2002/15 CE, art 3.d

"lucrător mobil" reprezintă orice lucrător care face parte

din personalul aflat în cursă inclusiv stagiarii și ucenicii, aflați

în serviciul întreprinderii care desfășoară servicii de transport

rutier de pasageri sau mărfuri contra unei remunerații sau pe

cont propriu;

Definitie corectata conform opiniei @dmin:

Conceptul "lucrător mobil" defineste orice individ care, avand permis de conducere C sau D devine (in baza unui "contract individual de munca") "angajat al unei Întreprinderi de transport" si intra astfel (deodata cu "angajarea") sub imperiul legislatiei UE a tahografului.

Dupa cum se vede in definitia oficiala, ceva (sau cineva) are interes sa confuzioneze lucrurile. In realitate "lucrator mobil" nu este altul decat "soferul angajat" (si nu "pe cont propriu") iar de ce ucenici si stagiari poate fi vorba in acest cas in care ori esti calificat, ori nu, ori esti angajat, ori nu, eu unul nu o inteleg, nu o inteleg decat doar ca pe o

forma subversiva.

Iata aici (reprezentat in acest desen), cu cine (si despre ce) stam de vorba:

De amar de ani, atat (pe de o parte) "persoane interesate" cat si (pe de alta parte) "simpli ignoranti", confunda "personaje" care au "rol" in vreuna din "sectiunile" . . . "11, 13, 15 si 17" intre ei (si peste toti patru, mai rastoarna si continutul sectiunii "4", de nu se mai intelege "om" cu . . . "persoana".

De amar de ani, o anumita parte a Societatii, face in mod tendentios confuzie intre conceptele, "intreprinderea (clasica) (notata in desen cu 12) si conceptul (consacrat de insasi legislatia care l-a institutionalizat) "intreprindere de transport" ) notat in desen cu nr 16

Am schitat, de aci in jos, felul in care sistemul juridic "UE-ropean" se focalizeaza si apasa pe umerii fiecarua dintre acei subiecti juridici, popular denumiti "soferi profesionisti" dar consacrati de catre Legislatia UE a tahografului drept "lucratori mobili"