03-09-2016

Øllets dag 3. september 2016

Dejligt vejr og fin stemning.

Torvedag den 3. september 2016

Det blev en fantastisk dag og der var kø om kokkene fra Fredensborg Store Kro. Som havde dejlige smagsprøver og opskrifter med. F.eks. havde de opskriften på en dejlig rødbedetatar.

Det var en meget fin dag for Birkerød Bryghus og Ølentusiasterne.

Harmonikaklubben fra Birkerød spillede glad musik

Anda fra Nature by Hand var med for første gang og hun var glad og kommer igen.

Frederiksborg Amtsavis: RUDERSDAL TORSDAG I. SEPTEMBER 2016

Kokkestjerner indtager Torvedagen

Ruth Bjørklund var også med for første gang og var særdeles glad for at være med og hun kommer også med de sidste fem torvedage i år.

ERIC VILDGAARD FRA FREDENSBORG STORE KRO VIL SAMMEN MED SIN KOKKEELEV NICKLAS HAYNES GIVE INSPIRATION OG SERVERE SMAGSPRØVER TIL TORVEDAGEN PÅ LØRDAG I BIRKERØD.

Rudersdal: Det er én af kokkeverdenens lysende stjerner, der gæster Birkerød Torvedag på lørdag.

Eric Vildgaard fra Fredensborg Store Kro har slået sit navn fast som én af landets dygtigste unge kokke med et køkken, der bygger på det store franske landkøkken og det nye nordiske ditto. Sammen med sin kokkeelev Nicklas Haynes vil han give inspiration og servere smagsprøver på markedets gode råvarer.

- Vi er vældig glade for, at Eric Vildgaard vil komme her til Birkerød og give nogle af sine ideer fra sig. Med sin fortid i restaurant Noma vil han ikke mindst kunne fortælle om den måde, man kan udnytte planter fra den danske natur til at give maden smag og karakter, siger Birgitte Haynes fra torvedags-foreningen.

Eric Vildgaard giver gerne eksempler på nogle af sine favoritter. Guldstjerner, løgkarse, nældetoppe og violer, som er ganske almindelige i den danske natur, og som enhver kan finde og bruge - når blot man kender deres udseende og ved, hvad de smager af. Selv siger han, at han i mange tilfælde hellere vil gå ud og finde de helt dugfriske urter og planter i skov og eng, frem for at hente dem hjem sydfra.

Men han er samtidig på det rene med, at når smagen skal være dyb og rund og med masser af power, så kan det nordiske ikke altid være med - og her kommer inspirationen fra det franske til.

- Vi ser virkelig frem til at opleve Eric Vildgaard på hjemmebane med de lækre grøntsager, bær og andet godt fra årstidens Danmark på torvedagen, suppleret med lækre kødprodukter - kom og se og køb ind til din egen gourmet-middag på lørdag, lyder opfordringen fra Birgitte Haynes.

Eric Vildgaard og hans kokkeelev er på torvet foran Kop& Kande fra klokken 11.00 til 12.30. Samtidig er det øllets Dag på lørdag, så traditionen tro er Birkerød ølentusiaster på gaden og vil giver smagsprøver på spændende øltyper, som interesserede også kan købe med hjem.

Jesper Clausen, Rudersdal Vin

Sød lille pige med en buket fra Roselandia.

Rustikbageren havde brød og kager med og serverede kaffe og Elizon juice

Charlotte Marcussen var med igen.

Fie fra Mølleholm har meget travlt med at sælge friske grønsager fra gården i Søsum.