Nyhedsbreve

Nyhedsbrev 1 maj 2017

Vi glæder os meget til at komme i gang med torvedagene på lørdag den 6. maj og vejrudsigten tegner godt, så de første ny opgravede danske kartofler vil kunne købes på Torvet.

Antallet af stadeholdere sætter ny rekord med 20 deltager og der var endda 2 mere der gerne ville have været med, men vi kunne ikke finde plads til dem. Parasollerne er blevet flyttet og torvet starter nu ved Hovedgaden og det håber vi vil skabe endnu mere liv i Bymidten.

På lørdag er der biludstilling i Birkerød Hovedgade med masser af hestekræfter og god underholdning. Birkerød Handelsstandsforening har arrangeret der er en hoppeborg på Pengetorvet og der er pony ridning.

På lørdag den 6. maj kan man købe følgende og meget andet på Torvet

  • Drikkevarer som special øl, danske vine, italienske vine og æblemost.
  • Franske og italienske specialiteter, bagværk og grønsager.
  • Servering af pandekager og kaffe. Mandelvognen rister mandler på pladsen.
  • Børnetøj, mongolske uldvarer, tørklæder, tasker m.m.
  • Livsstilsprodukter som cremer, hudplejeprodukter, duftprodukter, husholdningsartikler og meget mere.
  • Blomster
  • Smykker m.m.

Vil man lære at sejle så kan man tage en snak med Birkerød Sejlklub, som viser en sejlbåd.

I vedlagte lille folder Brochure 3. maj 2017.pdf kan I se hvem der foreløbig har bestilt stader i foråret. Vores underholdningsgruppe har sammensat et meget alsidigt program med musik, korsang, dans, fitness og meget mere. Vi har fire familie dage med mange aktiviteter for børn.

Jens Jacob Paludan har tegnet vores nye blikfang, som er en lille mand/kvinde med indkøbskurv som elsker Birkerød. Så gør som den lille mand og kom og køb på Torvet og i Birkerødbutikkerne. Den lille sjove mand er blevet trykt på balloner til børnene.

Mange hilsner og vi mødes i Bymidten på lørdag.

Nyhedsbrev 27 oktober 2016

Så er torvedagene slut for i år og det blev afsluttet med et glas Cremant. Nu er vi i fuld gang med at organisere julemarkedet søndag den 27. november i den gamle Irma forretning. 39 stadeholdere er tilmeldt og vi har lukket for tilmeldingen. Vi er meget glade for at mange af dem der har været med på torvedagene også er med på julemarkedet.

Vi er ved at evaluere torvedagene i 2016 og vi hører gerne fra medlemmer med ris og ros.

Der har været underholdning og temadage alle lørdage og vi har haft et stort og varieret program, som det fremgår af vedlagte lille skrift.

Vi holdt en lille medlemsfest den 7.oktober, hvor vi startede i Vinhuset på Bregnerødvej 132, hvor to af vores stadeholdere Rudersdal Vin og Becker Vine har til huse. Vi spiste derefter på den anden side af vejen i nr. 133, hvor der er en firma kantine og en meget dygtig kok Jan Jensen. Det er absolut noget vi vil gentage næste år og så vil vi planlægge det i god tid. Det var med meget kort varsel vi fik det organiseret og vi fik inviteret for sent.

Vi er i fuld gang sammen med Kommunen at udkaste store planer for udvikling af markedet og pladsen. Vi vil på Julemarkedet have en stand, hvor vi præsenterer vores plan for udvikling af pladsen.

Den årlige generalforsamling i Birkerød Torvedage planlægges afholdt tirsdag den 24. januar 2017.

Nyhedsbrev 30 maj 2016

Se hele brevet på:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxiaXJrZXJvZHRvcnZlZGFnZXxneDo3NTBmZGZhOGQyMGU5OGVk

Vi har nu startet sæsonen igen på torvepladsen ved Teglporten i Birkerød mellem Irma og Kop & Kande. Denne plads må vi formentlig kalde Kop & Kandes plads, når Irma flytter til nye og større lokaler ved Hovedgaden 42 på Majpladsen den 21. juni.

De første fire lørdage var der masser af folk takket være det gode vejr. Ny opgravede kartofler, ny plukkede jordbær og grønne asparges fra Møllehøj trak masser af kunder. Den økologiske æblemost fra Solgården tiltrækker mange stamkunder, som kommer hver uge og køber 3 flasker æblemost. Rustik Bageriet har store succes med friskbagt brød og kager og man købe spændende marmelader og safter fra Kontiki hver lørdag. Der er servering af mad og kaffe hver uge af Grewal med indisk mad eller Kebab House med Pita Brød og andet. Ugens Buket fra Roselandia er blevet populær og Benny Design har et godt salg af smykker. På side 3 fremgår det, hvem der været med i maj og hvem der er tilmeldt i juni.

Vær med til at skaffe flere stadeholdere

Der er stor konkurrence de mange torvemarkeder imellem for at få de bedste stadeholdere. Vi har nu en række faste og gode stadeholdere, som vi også har indtryk af tjener penge. Men for udviklingen af torvet har vi hele tiden brug for nye stadeholdere med nye produkter. Vi er selvfølgelig mest interesseret i specialiteter og smagsprøver, men også livsstils produkter og kunsthåndværk. Vi vil bede jer medlemmer være ambassadører for Birkerød Torvedage! Fortæl venner og bekendte, at hvis man f.eks. har en netbutik, så kan man her møde nye kunder fysisk. Det koster kun 175 kr. for en stadeplads på 8 m2 en dejlig sommerlørdag mellem kl. 10-14.

Kontakt endelig Jette Søvndahl, hvis I har ideer til stadeholdere.

Mobil 20742370. Mail: jetteogmichael@gmail.com

Brug for flere kræfter

Trods den positive udvikling er der dog fortsat behov for flere borgere, som har lyst til at deltage i arbejdet og bidrage til at gøre torvedagene endnu mere attraktive.

"De to første sæsoner har det været stort set den samme gruppe, der har stået for alt det praktiske arbejde. Vi shanghajer ingen, vi vil blot gerne fortælle om vores arbejde og vores ideer til at genskabe et mere levende Birkerød," siger formanden Erik Lindgreen og tilføjer: "Og så håber vi, at nogle vil blive så interesserede, at de får lyst til at give vores projekt en chance. For selvom der er et stykke arbejde at gøre, kræver vi ikke mere, end hver enkelt mener at kunne yde - og så har vi det faktisk rigtigt sjovt sammen. Enhver, der vil give en hånd i småt eller stort, bliver modtaget med åbne arme."

Birkerød Torveforening Nyhedsbrev, januar 2016

Det er vist ikke ret mange foreninger, der kan prale af et fremmøde på nærved halvdelen af medlemmerne på deres generalforsamling. Men det kunne Birkerød Torveforening den 19. januar - hvis man vel at mærke fraregner stadeholderne, der dels har pligt til at være medlemmer, og dels næsten alle er udenbys borgere.

Ca. 30 var mødet frem i glassalen i Birkerød Idrætscenter. Og selvom Rudersdal Avis havde glemt at bringe indbydelsen til at komme og diskutere udvikling i bymidten, var der glædeligvis flere nye ansigter at se i salen.

Efter velkomst og valg af Jack Otto Kristensen som aftenens dirigent, fremlagde formand Mogens Poulsen beretningen for det forløbne år i form af en power point-fremvisning. Der har i 2015 optrådt 40 forskellige stadeholdere på de 18 torvedage, og gennemsnitligt har der været 12 stadeholdere pr. gang - hvilket er 20% mere end året før. Der har været underholdning og/eller temadage næsten hver lørdag, ikke mindst takket være et tilskud fra kommunen på 25.000 kr. Markedspladsen er blevet væsentligt forbedret i årets l, bl.a. med el-udtag, materialecontainer og flytning af parasollerne. Ved sæsonens slutning havde foreningen ca. 90 medlemmer, heraf ca. 50 privatmedlemmer og 40 stadeholdere.

Regnskabet viser en omsætning i årets løb på 70.600 kr., og der står p.t. 27.000 kr. på bankkontoen - idet kommune allerede har indbetalt tilskud på 25.000 kr. for 2016. Kontingentet blev fastsat til uændret 100 kr.

Valget til bestyrelsen m.v. resulterede i valg af Erik Lindgreen og Jack Otto Kristensen for to år og genvalg af Christian Mørup Jensen. Birgitte Haynes (stadeholder) blev valgt for et år, idet Kim Jørensen ønskede at udtræde af bestyrelsen. Som suppleanter nyvalgtes Carina Bruun og Lene Madsen (stadeholder), begge for et år. Niels Verdelin blev genvalgt som revisor.

Hovedpunktet på dagsordenen var en temadiskussion om udvikling af torvedagene, herunder inddragelse af nye aktive medlemmer og samarbejdet med andre aktører om bymidten. Christian Mørup Jensen fremlagde et oplæg med fem temaer, baseret på hver sin arbejdsgruppe, som han præsenterede med en power point-fremstilling:

1: Et varieret udbud af kvalitetsfødevarer på torvet

2: Underholdning op oplevelser

3: Driften af markedspladsen i den kommende sæson

4: Den videre udvikling af selve torvepladsen.

Hertil kom forslag om et 6. tema (Børnefamilier) og et 7. tema (Kommunikation/formidling). Der blev dog ikke truffet nogen beslutninger om flere grupper, idet børnefamilier burde prioriteres højt i alle grupper, og der allerede er en gruppe omkring PR og marketing. Det blev dog besluttet, at sidstnævnte skulle tale sammen med de medlemmer, der arbejder med sociale medier og IT. Det blev foreslået at sætte plakater op i nabokommunerne, fx. ved Farum Bytorv, ligesom det undersøges, om vi i stedet for to ugentlige annoncer i Rudersdal Avis skal nøjes med èn - og bruge de sparede penge til lejlighedsvis annoncering i nabokommunernes lokalaviser (der alle hører til Politikens Lokalaviser). Et ønske om nærmere samarbejde med Chrissers Loppemarked blev nævnt. Chrisser holder loppemarked hver lørdag fra 30.april til 2. juli, men ved ikke om de kan fortsætte efter sommerferien, fordi kommunen har varslet en stor prisstigning på leje af den plads, de bruger i dag.

Debatten foregik i en meget positiv ånd, og der kom flere forslag til aktiviteter, der kunne trække folk til torvepladsen, f.eks. med temaer som haveindretning, sund madlavning for børn, vin & mad m.fl.

Der var stor interesse for Erik Lindgrens idé om et "bymøbel" på pladsen, der blev fremvist som model på mødet. Prisen ventes at blive ca. 120.000 kr. Torveforeningen er i gang med at undersøge muligheder for finansiering.

Mødet sluttede kl. 21.

Den nye bestyrelse har konstitueret sig:

Formand - Erik Lindgreen< erik@lindgreen.org>

Næstformand - Christian Mørup Jensen< christian1944@gmail.com>

Kasserer - Mogens Poulsen< poul-bro@mail.tele.dk>

Brian Lund Nielsen< BLN@kop-kande.dk>

Jack Otto Kristensen< jack-ok@cavalius.dk>

Jette Søvndahl< jetteogmichael@gmail.com>

Birgitte Haynes (Tupperware) <birgitte@haynesdk.dk>

Rapport om Birkerød Torvedages sæson 2015 samt overvejelser og forslag til sæson 2016 - Sæsonforløbet - overordnet set

Foreningen Birkerød Torvedage har afsluttet sin anden sæson. Det blev til 18 markedsdage, hvor der gennemsnitlig deltog 12 stadeholdere pr. gang. Dagene blev afviklet i perioden 9. maj - 27. juni og 8. august - 3. oktober.

I forårssæsonen var vejret dårligt de fleste lørdage, men den 30. maj var det helt galt. Desværre var det den dag, der skulle være modeshow på gågaden. Heldigvis lykkedes det at låne ”Brugsbygningen” og hele torvet på nær ostevognen flyttede ind i Brugsen. Så det blev alligevel en god dag. Vejret påvirkede selvfølgelig også antallet af besøgende generelt. Nogle lørdage havde alt for få kunder og ingen brugte cafe bordene.

Vejret i efterårssæsonen var generelt bedre, og kun en enkelt torvedag havde et forfærdeligt regnvejr.

Det er lykkedes at etablere et lille hyggeligt marked med mange faste stadeholdere, der er meget glade for at være med og nyder den gode stemning. De mest succesfulde stadeholdere er mindre producenter af specielle produkter, der ikke har så lang transporttid til torvet

Der har været underholdning og temadage næsten hver lørdag, og det har kun været muligt på grund af en bevilling på 25.000 kr. fra Rudersdal Kommune. De 5.000 kr. er blevet brugt til fire arrangementer med grupper fra Musikskolen. De 20.000 kr. er blevet brugt til mange spændende arrangementer med lokale kor, ghanesiske dansere, afghanske musikere, Jazz musik, aktiviteter for børn og meget andet. Det er vores indtryk at mange er kommet til bymidten på grund af aktiviteterne. Den dag en brandbil var annonceret, var der flere børn der spurgte, hvor den blev af! Men den kom - og alle var glade. Vi har annonceret for 26.400 kr. og det har mest været i Rudersdal Avis med to annoncer om ugen. Her har vi kunnet informere om underholdningen hver lørdag. I annoncerne har vi også reklameret for Chrissers Loppemarked, Kunstmarked og Lyserød lørdag.

Der er i år sket mange forbedringer på pladsen. En bevilling på 50.000 kr. fra Rudersdal Kommunes Bycenterudvalg er blevet brugt til at få El-stik på pladsen (30.000 kr.), hvad der har været til stor hjælp. Den resterende bevilling er blevet brugt til at købe nye parasolfødder, så det var muligt at udnytte pladsen bedre og samtidig få plads til flere stadeholdere. I 2014 deltog 10 stadeholdere i gennemsnit per torvedag og det er vokset til 12 i 2015 og det er vores mål at det skal op på 16 i 2016.

Birkerød Torvedage har investeret i en container, som bruges til opbevaring af cafemøbler, en gummitransportvogn og meget andet. Pladsen er meget vindblæst og der er investeret i en vindafskærmning, som tilsyneladende har hjulpet. Det har været en stor fordel at foreningen selv har kunnet lave projekter og selv udføre de mange forbedringer af pladsen.

Læs hele rapporten på:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxiaXJrZXJvZHRvcnZlZGFnZXxneDozM2E5YTIxZDc5Njg3ZGRh

Nyhedsbrev 30 maj 2016.pdf