1 - lørdag 10. maj

11 spændende stadeholdere er med den 10. maj

· Slagter Maltesen – Grand Prix grill pølser, spegepølser og spis en dejlig kyllingret lavet på stedet.

· Spisekurven- rugbrød fra Gilleleje, pølser fra Fanø, franske og italienske specialiteter

· Birkerød Bryghus- Birkerød Pale Ale, Dark Ale, Red Ale og forårs Grand Prix øl.

· Møllehøj Kartofler og Grønt – nye danske kartofler, grønne asparges, rabarber

· Rudersdal Vin- Italienske vine fra vingårde med historie

· Birkerød Fiskehus- Fisk, skaldyr, salater, fiskeretter og tang

· Nordic Fast Food – Gadekøkken der serverer ristet rugbrøds madder

· Vores Marked – Franske specialiteter & vine og danske regionale specialiteter

· Amanda by Winther – Håndlavede smykker, hatte, tasker og tørklæder.

· Casras Design- porcelænsopsatser og smykker

· Min Lille Ven/Hjorting - tøj til babyer og små børn, egen systue og WEB-shop.

Så der er virkelig noget man kan spise på stedet eller tage med hjem og nyde til Melodi Grand Prix om aftenen.

Det er også muligt at købe en smart hat og flotte smykker til mors dag på søndag. Da det er bildag den 10. maj kan du også købe en ny bil til konen.

Er du ikke gift er en frierkurv fra Vores Marked sagen.

Se Frederiksborg Amtsavis den 7. maj 2014

Klokken godt tre havde alle stadeholdere pakket sammen, og vi fra Birkerød Torvedage kunne slå parasollerne ned, rydde op og feje pladsen.

Om aftenen kunne jeg så med familien nyde en dejlig Grand Prix middag, som bestod af:

· Grønne asparges fra Møllehøj med en krabbesalat fra Birkerød Fiskehus og brød fra Bagergården.

· Så var der nyopgravede kartofler fra Møllehøj og dertil grillede karry – og hvidløgspølser fra Maltesen.

· Osten var en hel brie på tilbud og friske radiser fra Irma.

Vi startede naturligvis med et glas Bottega guldchampagne fra Spisekurven og hvidvinen var en dejlig flaske Novementi hvidvin fra Rudersdal Vin. Rødvinen var en Chianti Colli Senesi fra Rudersdal Vin og det er også en dejlig vin.

Kaffen var naturligvis blå Irma kaffe.

Ud på de sene timer, så kan det gøre godt med en Pale Ale fra Birkerød Bryghus.

Det var en fantastisk start på torvedagene og hvor er det skønt at kunne købe grønne asparges og ny opgravede kartofler på torvepladsen i Birkerød. Men det kan man kun om lørdagen – alle de andre dage handler man selvfølgelig ind på Hovedgaden!

Formanden for Birkerød Torvedage Mogens Poulsen beretter:

Der var 11 stadeholdere med første gang og alle var yderst tilfredse med dagen. Flere af stadeholderne fik solgt alt det, de havde med.

Møllehøj Kartofler og Grønt fik udsolgt i løbet af kort tid, og kunderne stod i kø. Årsagen var, at regnvejret natten til lørdag gjorde det næsten umuligt at få kartoflerne taget op, så Helle Buck måtte løbende ringe hjem og aftale levering af nye produkter. Møllehøj kommer heldigvis igen næste lørdag, så da håber vi, at de har rigtig mange ny opgravede kartofler med.

De ristede rugbrøds madder til 19 kr. fra Nordic Fast Food gadekøkken på cykel fik også udsolgt og Anne Lindhardt var særdeles tilfreds.

Vores Marked fra Farum fik solgt godt af de franske specialiteter og Birgit Pichat var rigtig glad for den gode stemning under parasollerne og de dejlige kunder, så hun er med igen næste torvelørdag. Hun har introduceret en ”frierkurv”, så er du på frierfødder? - så er det sagen.

Slagter Maltesen solgte dejlige grill pølser, men der var også rigtig gang i Wokken med den dejlige kyllingeret, der blev helt udsolgt - Maltesen er også med på alle torvedage i maj.

Birkerød Bryghus og Ølhandel fik også udsolgt og måtte have lidt hjælp fra Spisekurven, hvor man til daglig kan købe øl fra Birkerød Bryghus. Der er jo også altid den mulighed at man kan gå på ”Proppen” i Hovedgaden og nyde en Birkerød øl.

Spisekurven fejrede aftenens Melodi Grand Prix ved at tilbyde to flasker Bottega guldchampagne til 300 kr. for to flasker (normalt 200 kr. pr. flaske) der var specielt lavet til Grand Prix finalen. De havde også rugbrød med fra Gilleleje. Spisekurven er med på de næste tre torvedage i maj.

Amanda by Winther solgte sine håndlavede smykker, hatte, tasker og tørklæder. Amanda solgte godt og var begejstret for at deltage, så hun har reserveret en plads på de næste syv torvedage.

Liselotte Hjorting har sin egen systue, der laver børnetøj til babyer og små børn. Liselottes firma hedder ”Min Lille Ven”, og Liselotte er også med næste lørdag, da der var stor interesse for hendes ting.

Birkerød Fiskehus havde kørt fiskevognen frem og havde også taget grillen med, så de kunne grille laks. Der var godt gang i salget, og Torben Larsen og hans datter var meget tilfredse. Birkerød Fiskehus er med i mange af de i alt 21 torvedage.

Jette Søvndahl fra Casras Design havde sine håndlavede smykker og porcelænsopsatser med og Jette var også rigtig godt tilfreds med at være med.

Flere hundrede smagte på italienske vine fra Rudersdal Vin og mange købte også hele kasser, så Jesper Clausen var derfor også meget tilfreds. Han er for nylig flyttet til Birkerød med salgslokaler på Bregnerødvej 132.